Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών εδώ και 50 χρόνια


Αυτό που ολόκληρη η κοινωνία γνωρίζει έρχεται να επιβεβαιωθεί μέσω νέων στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή: τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2011 πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας 477 αυτοκτονίες ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΜΚΟ Κλίμακα.

Ο αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής να παρουσιάζουν κενά και μερική δυνατότητα υπολογισμού.. Κανένας, βέβαια, από την τρικομματική κυβέρνηση-έκτρωμα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα: εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, βρίσκεται «στο συρτάρι» το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και ψυχολογικής υποστήριξης που έχει καταρτίσει η Κλίμακα ΜΚΟ με τίτλο «Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης της Αυτοκτονίας» με στόχο την ειδική αγωγή και εκπαίδευση των πολιτών και την δικτύωση όλων των αρμόδιων φορέων.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/stoixeia-sok-o-megalyteros-arithmos-aftoktoniwn-edw-kai-50-xronia.html#ixzz2U0w4GwQi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου