Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ… αποφάσισε να κυβερνήσει


Evangelos-Venizelos-Nikos-Androulakis
(Photo: Eurokinissi)
Η διαρροή της Ιπποκράτους είχε ξεκάθαρη στόχευση. Και δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει άμεση σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, για να μιλήσουν για την ανεργία, αλλά ουσιαστικά να προσδιορίσουν τις επόμενες κινήσεις του σχήματος συνεργασίας.

Η στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου εντάσσεται στην απόφαση να… κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, να αποκτήσει πολιτική συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά, με την ανάληψη κρίσιμων υπουργείων, όπως είναι το υπουργείο Υγείας, από δικά του στελέχη. Και να αρχίζει να αποτιμά θετικά την “πλάτη” που η Ιπποκράτους θεωρεί ότι έχει βάλει όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα, παρεμβαίνοντας ωστόσο ουσιαστικά σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής που εκτιμούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι χρίζουν βελτίωσης και προσέγγισης με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το θέμα της ανεργίας δεν τίθεται τυχαία από το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί τη “μαύρη τρύπα” της σημερινής εθνικής καθημερινότητας, που υπονομεύει το μέλλον του τόπου, καθηλώνοντας τις γενιές που έρχονται σε ρόλο θεατή των εξελίξεων, και όχι ουσιαστικής συμμετοχής, πόσο μάλλον σε ρόλο πρωταγωνιστή.
Η μπάλα λοιπόν περνάει πλέον στην πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Που θα πρέπει να αποφασίσει και το τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου