Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μετά το Πάσχα η δόση


Νέα συνάντηση στις 16:00 το απόγευμα θα έχει ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν απίθανο να κλείσει η συμφωνία μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η δόση των 2.8 δισ. ευρώ του Μαρτίου αναμένεται να εκταμιευτεί μαζί με την δόση του Μαΐου (6 δισ. ευρώ). Οι διαπραγματεύσεις μπορεί όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών να σημειώνουν πρόοδο, όμως τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν. 
Μετά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού η τρόικα περιμένει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι επίορκοι θα αποχωρήσουν άμεσα από το δημόσιο, όπως επίσης αναμένουν και τη λίστα με τους 20.000 υπαλλήλους που θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι το τέλος του 2014. 
-Σε κινητικότητα 7.500 μέχρι το τέλος του 2013
-Απολύσεις τουλάχιστον 1.000 επίορκων μέχρι τον Ιούνιο
-Συνολικά εκτός δημοσίου 5.000 επίορκοι μέχρι τέλος του 2013 
Κοντά βρίσκονται οι δύο πλευρές στο «χαράτσι» που μετονομάστηκε «ενιαίος φόρος». Η τρόικα που επεξεργάζεται την κυβερνητική πρόταση φαίνεται να συμφωνεί. Μάχη γίνεται για τις ρυθμίσεις στα «κόκκινα» δάνεια. 
Πηγή: real.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου