Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Αποκλιμάκωση φορολογίας για να ανακουφιστεί η κοινωνία


Απολύσεις 15.000 υπαλλήλων μέχρι το 2014 προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του υπογραμμίζοντας ότι οι απολύσεις δεν είναι ανθρωποθυσία, αλλά απαίτηση της κοινωνίας.


Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργος ανακοίνωσε τα όσα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία δίνοντας έμφαση στις νέες ρυθμίσεις που αφορούν στα υποχρεωμένα νοικοκυριά, τους ανέργους και τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.


Ο κ. Σαμαράς απαρίθμησε όλα τα σημεία της συμφωνίας αναφερόμενος κυρίως στη μείωση φορολογικών συντελεστών κατά 15%, στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που θα ισχύει από το 2014 και θα είναι ανεξάρτητος από τη ΔΕΗ. Τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για να επιβαρύνονται όλοι πιο δίκαια.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στην επόμενη αναθεώρηση του προγράμματος που θα γίνει τον Ιούνιο θα εξεταστούν κι άλλες αλλαγές και ρυθμίσεις του προγραμμάτων υπέρ των πολιτών.

Η αποκλιμάκωση της φορολογίας όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, καθώς οι περισσότερες δόσεις προς τις τράπεζες, η ενεργοποίηση προγραμμάτων από κοινοτικούς πόρους προς τους ανέργους, τα πιλοτικά προγράμματα για μακροχρόνια ανασφάλιστους, κ.ά, έχουν ως στόχο την ανακούφιση των ασθενέστερων, με έμφαση στην ανεργία των νέων. 


Διάγγελμα για τα όσα συμπεριλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους τροικανούς προκειμένου να γίνει η καταβολή της επόμενης δόσης έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

 Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τα τέλη του 2014 θα αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί ή οι θέσεις τους θα καταργηθούν, ενώ παράλληλα θα προσληφθεί ο ανάλογος αριθμός υπαλλήλων.

«Δεν είναι αυτό ανθρωποθυσία η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Και συμπλήρωσε «το να διώχνεις επίορκους είναι αναβάθμιση του δημοσίου και απαίτηση του ελληνικού δημοσίου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου