Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σχεδόν αδιάφορα παρακολουθούν τις κινήσεις Αλαβάνου στην Κουμουνδούρου


Με ενδιαφέρον αλλά χωρίς άγχος παρακολουθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις κινήσεις του Αλέκου Αλαβάνου. Το «Σχέδιο Β» όπως θα ονομάσει το κόμμα του ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της  αριστεράς δεν αποτελεί κίνδυνο για την αξιωματική αντιπολίτευση αφού η τάση Αλαβάνου υπάρχει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αξιοπρεπέστατη εκπροσώπηση.


«Τις απόψεις του Αλαβάνου τις έχουν κάποια από τα στελέχη μας και όπως είναι γνωστό γίνεται μακρά και ουσιαστική συζήτηση μέσα στα κομματικά όργανα εδώ και καιρό έλεγαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. 

Το ζητούμενο λοιπόν γι αυτούς δεν είναι να φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ για να πάνε σε έναν άλλο πολιτικό φορέα που λέει τα ίδια αλλά να γίνει μια από τις κυρίαρχες τάσεις η άποψη τους. Η θέση μας πάντως ότι «ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή είναι φετίχ «καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και όσους έχουν δεύτερες σκέψεις για το σχέδιο διάσωσης της χώρας».

Το βλέμμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένο σε όσα γίνονται στο ΚΚΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Χωρίς διάθεση να εμπλακούν στην έντονη προσυνεδριακή διαδικασία του Κομμουνιστικού κόμματος και να γίνουν μέρος του προβλήματος αλλά με ανοικτές τις αγκαλιές και διάπλατες τις πόρτες της Κουμουνδούρου περιμένουν όσους διαγραφούν ή αποχωρήσουν από το κόμμα που ηγείται η Αλέκα Παπαρήγα. 

Με δεδομένο δε ότι όσοι από το ΚΚΕ βρίσκονται στο στόχαστρο της ηγεσίας τους έχουν διαφωνήσει με την τακτική που ακολουθεί το κόμματους στο θέμα των συνεργασιών, τότε μπορεί να πει κανείς ότι όλα είναι ανοικτά...

Παναγιώτης Βασιλάκης




http://newpost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου