Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μ.Α.Σ: «Μηχανισμό "ρουσφετιών" έχει στήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης»


Μηχανισμό «ρουσφετιών» έχει στήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ σε όλες τις σχολές και τα τμήματα του ιδρύματος υπάρχουν διασυνδέσεις μελών και στελεχών της ΟΝΝΕΔ με γραμματείες και καθηγητές. Στις παραπάνω καταγγελίες προέβησαν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υποστηρίζοντας πως φροντίζουν να «βολέψουν» σπουδαστές σε εργαστήρια με μακρά λίστα αναμονής ή σε θέσεις πρακτικής άσκησης.


Για «όργιο νοθείας» στις σπουδαστικές εκλογές της περασμένης Τετάρτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης μίλησαν σήμερα, Δευτέρα, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης. «Ψήφιζε κόσμος που δεν ήταν γραμμένος στις λίστες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μέλος του Μ.Α.Σ., Κώστας Κοτρόγιαννος, τονίζοντας πως μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έμπαιναν, σε αρκετές περιπτώσεις, μαζί με κόσμο στο παραβάν. Για τους σπουδαστές που δεν είχαν αστυνομικό έγγραφο η ταυτοποίηση στις γραμματείες γινόταν «με face control από τον Δαπίτη της γραμματείας χωρίς να ψάχνονται οι λίστες», σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.
Περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην εφορευτική
Στις εφορευτικές επιτροπές, εκτός από σπουδαστές, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φέρονται να υπήρχαν στελέχη της ΝΔ, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εφορευτική επιτροπή της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας μέλη ήταν ένας περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ και ένας υποψήφιος βουλευτής. Και οι δύο αποφοίτησαν από το ΤΕΙ εδώ και πολλά χρόνια. Σε όλες τις σχολές οι κάλπες έκλεισαν 30-40 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα. Στο τέλος της διαδικασίας βρέθηκαν λιγότεροι φάκελοι απ αυτούς που συνολικά είχαν ψηφίσει. Κάποιοι φάκελοι χάθηκαν στην πορεία...», επισήμαναν τα μέλη του Μ.Α.Σ. σημειώνοντας πως πέντε από τις έξι κάλπες δεν είχαν κλειδαριές καθ' όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Σε μία κάλπη που είχε κλειδαριά, αυτή φέρεται να χάθηκε το μεσημέρι...
«Στο σύλλογο της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ψήφισε μέχρι και αστυνομικός», όπως είπαν εκπρόσωποι του ΜΑΣ. Ψηφοδέλτια που ήταν σημαδεμένα με διάφορα σύμβολα(γραμμές, σκισίματα, μελανιές) περάστηκαν ως έγκυρα και σαν «πρόθεση ψήφου», ενώ περισσότερα από 10 ψηφοδέλτια της Πασπουδαστικής ΚΣ σκίστηκαν την ώρα της καταμέτρησης και περάστηκαν ως άκυρα, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου.
Οι σύλλογοι «παραμάγαζα» της ΔΑΠ
«Οι σύλλογοι σπουδαστών στο ΑΤΕΙΘ στην πράξη είναι τα παραμάγαζα της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τα διοικητικά συμβούλια στην πράξη δεν υπάρχουν. Δεν πραγματοποιούνται ποτέ γενικές συνελεύσεις», είπαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Μ.Α.Σ. υποστηρίζοντας πως όσοι ήθελαν να αντιδράσουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και στην κατάσταση που διαμορφωνόταν στο ΤΕΙ έβρισκαν απέναντί τους τραμπουκισμούς, βία και τρομοκρατία από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. «Μόνο την τελευταία χρονιά υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από το ΜΑΣ και τις επιτροπές αγώνα του ΤΕΙΘ που καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά παρεμπόδισης, εκβιασμών και προσπάθειας τρομοκράτησης των μελών του ΜΑΣ στο ΤΕΙΘ από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τα μέλη του ΜΑΣ έχουν έρθει αντιμέτωπα ακόμα και με μπράβους της νύχτας στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης, αλλά και με φασιστοειδή που απειλούσαν με μαχαίρια. Η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχοντας διαλύσει πλήρως τους σπουδαστικούς συλλόγους, έχει στήσει τον δικό της μηχανισμό εκβιασμών και ρουσφετιών», τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ καταγγέλλοντας πως σε όλες τις σχολές και τα τμήματα υπάρχουν άμεσες και έμμεσες διασυνδέσεις μελών και στελεχών της ΟΝΝΕΔ με γραμματείες και καθηγητές. Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες χαρακτήρισαν συχνό φαινόμενο τις συμφωνίες για «βόλεμα» σε κάποιο εργαστήριο με μακρά λίστα αναμονής ή σε θέση πρακτικής άσκησης, καθώς μέλη της ΔΑΠ διατηρούν στενές επαφές με καθηγητές, μέλη της ΔΑΚΕ. Σπουδαστές που αντιδρούν ή δεν ψηφίζουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκβιάζονται ότι θα «κοπούν σε μάθημα», σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Μ.Α.Σ.
Ετοιμάζουν νέους Συλλόγους
Τα ΤΕΙ βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υποχρηματοδότηση, το «κούρεμα» των αποθεματικών και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υπογράμμισαν την ανάγκη να δημιουργήσουν οι σπουδαστές τα δικά τους όργανα πάλης. Προς την κατεύθυνση αυτήν θα γίνουν ενημερώσεις και θα συγκεντρωθούν υπογραφές για να δημιουργηθούν νέοι σπουδαστικοί σύλλογοι στις σχολές του ΑΤΕΙ-Θ, αφού προηγηθεί η διαδικασία κατάρτισης των καταστατικών.
«Είναι καταγγελίες τακτικής», απαντά η ΔΑΠ
Ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των μελών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Τσατσούλης τονίζοντας πως είναι καταγγελίες τακτικής, επικοινωνιακού χαρακτήρα.
«Δεν έκαναν ούτε μία ένσταση κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων ή μετά τη λήξη της», επισήμανε ο κ. Τσατσούλης και πρόσθεσε: «Επειδή τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, τα μέλη του Μετώπου Αγώνα δεν μπορούν να τα παρουσιάσουν στα κεντρικά του ΚΚΕ και γι' αυτό δεν τα αναγνωρίζουν. Τα αποτελέσματα έχουν υπογραφεί από όλες τις παρατάξεις εκτός από το ΜΑΣ».
Η συγκεκριμένη παράταξη είχε ξεκινήσει προσπάθεια για να αυξήσει τα ποσοστά της φέρνοντας ακόμη και φοιτητές από τα πανεπιστήμια για να κάνουν ενημερώσεις στο ΤΕΙ, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε, όπως είπε ο κ. Τσατσούλης. Να σημειωθεί ότι στις φετινές σπουδαστικές εκλογές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στο Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με ποσοστό 90%.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου