Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άρχισε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει εργαστεί τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία.
 

Η ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης σε πολλά έργα όπως για παράδειγμα «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, «Η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη», κ.ά. Έχει συνεργαστεί ακόμη με το θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης. 

Από το 1984 μέχρι το 1992 υπήρξε στέλεχος του Ανοιχτού Θεάτρου και έπαιξε σε κάποιες παραστάσεις του, όπως το «Πολύ κακό για το τίποτα του Σαίξπηρ», «Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μπομαρσέ», «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ και άλλες. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας συμμετείχε στις παραστάσεις του Θεατρικού Αναλογίου ενώ συνεργάστηκε ακόμη με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με το Εθνικό και έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικές δουλειές στη μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο. 

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη λατρεύει το θέατρο και γι’ αυτό κάνει διαρκώς παραστάσεις και πρωταγωνιστεί σε πολύ σημαντικά έργα. 

Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο «Κίεβο» στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε ένα ακόμη έργο στο Εθνικό Θέατρο.
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει συμμετάσχει ακόμη σε μία φωτογράφιση (στο παρελθόν) με το κόνσεπτ να είναι βασισμένο στην αρχαία Ελλάδα, όταν μεταμορφώθηκε σε Μήδεια. Έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει ακόμη ότι κάποιες φορές μπορεί να μην συναντηθείς καλλιτεχνικά με ανθρώπους που εκτιμάς τη δουλειά τους αλλά πρόκειται κυρίως για θέμα συγκυριών. 

Δεν της αρέσει να μιλάει πολύ, όταν δεν έχει να πει κάτι. Προτιμά να μιλάει μέσα από τη δουλειά της, όμως, πιστεύει ότι οι νέοι, αν θέλουν πραγματικά να γίνουν ηθοποιοί, οφείλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, έχοντας πάντα μία εναλλακτική. Την ενδιαφέρει το θέατρο και γι’ αυτό πρωταγωνιστεί σε αυτό και δεν το αφήνει ποτέ. Άλλωστε, σκέφτεται και τα επόμενα βήματά της, θεατρικά κατά βάση. Στον ελεύθερό της χρόνο, που είναι περιορισμένος, διαβάζει πολύ και παρακολουθεί τα δρώμενα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου