Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Χρηματοδότηση Ιδρύματος Λάτση σε νέους επιστήμονες


Idryma_Latsi_logo_apofoitos
Για έβδομη συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υλοποιεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης ερευνητικών έργων με τίτλο «Επιστημονικές Μελέτες, προσκαλώντας έτσι ερευνητικές ομάδες από όλα τα επιστημονικά πεδία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για μελέτες ετήσιας διάρκειας που προτίθενται να εκπονήσουν το 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, θα δοθούν έως 20 ερευνητικά έργα με το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ ανά μελέτη. Διευκρινίζεται ότι το ήμισυ της χρηματοδότησης θα δοθεί αποκλειστικά σε μελέτες που θα πραγματοποιηθούν από νέους ερευνητές, ηλικίας έως 40 ετών, καθώς στόχος του ιδρύματος είναι η υποστήριξη των νέων Ελλήνων επιστημόνων και η αποφυγή της μετανάστευσης τους στο εξωτερικό.
Οι βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ομάδων περιγράφονται κατωτέρω:
- Η πρόταση θα πρέπει να αφορά σε πρωτότυπη μελέτη, η οποία αποδεδειγμένα θα εκπονηθεί και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2014.
- Η πρόταση δεν πρέπει να αποτελεί μέρος διδακτορικής διατριβής ή διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού προγράμματος συντονιστή ή μέλους της ερευνητικής ομάδας.
- Η κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από έναν συντονιστή και έως 4 ακόμη μέλη.
- Η πρόταση δεν πρέπει να έχει εξασφαλίσει άλλη πηγή χρηματοδότησης.
Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2013 στις 10:00 (πρωί) έως την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 13:00, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ενεργοποιηθεί και θα είναι προσβάσιμη από τον ιστότοπο του Ιδρύματος.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, ενώ η έναρξη της εκπόνησης έχει οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου 2014.
 Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, από το 2008 έως σήμερα, το Ίδρυμα έπειτα από 3.500 προτάσεις, έχει χρηματοδοτήσει 100 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 400 ερευνητές.
 Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη φετινή υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τον ιστότοπο του Ιδρύματος www.latsis-foundation.org.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου