Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τα smartphones σύντομα θα φτιάχνουν και… καφέ

Η αύξηση των πωλήσεων των smartphones είναι εκρηκτική, με τις φετινές πωλήσεις μόνο να αναμένεται να φτάσουν τα 920 εκατ. κινητά. 

Τα smartphones έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, με αποτέλεσμα να τα χρησιμοποιούμε για ακόμη και για online banking, αγορές, παρακολούθηση βίντεο, αλλά και για να παίζουμε παιχνίδια.

Όμως κάποιες εταιρείες ετοιμάζουν προγράμματα και εφαρμογές σε άλλο επίπεδο…



1. Διασκέδαση στην οδήγηση
Η Ford παρουσίασε το μοντέλο EcoSport που προσφέρει σειρά λειτουργιών, όπως το streaming μουσικής, επιλογή τραγουδιών, ακόμη και φωνητικές εντολές για να μην ενοχλείται η οδήγησε. Αντίστοιχα πράγματα ετοιμάζουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη χρήση 4G, όπως η General Motors, η Audi και η BMW

2. Το smartphone θα μιλάει ακόμη και Γιαπωνέζικα
Εκτός από τα γιαπωνέζικα, οι προγραμματιστές ετοιμάζουν smartphones και στα κορεατικά, ακόμη και στη γλώσσα των Μανδαρίνων.

3. Θα φτιάχνετε καφέ από το κρεβάτι
Το λέγαμε κάποτε για αστείο. Θα φτιάχνει και καφέ. Τα νέα smartphones θα συγχρονίζονται με μοντέρνες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, στις οποίες θα δίνουμε, με τη χρήση μίας απλής εφαρμογής, εντολή από το κρεβάτι μας πριν σηκωθούμε για να ετοιμαστεί ο καφές.

4. Χρήση του τηλεφώνου ακόμη και στο μπάνιο
Ήδη η Fujitsu και η Sony ετοιμάζουν αδιάβροχα smartphones για χρήση και στο ντους.

5. Η αίσθηση του σινεμά
Οι ειδικοί του Dolby Sound ανανέωσαν την ακουστική τεχνολογία με τρόπο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συσκευές κινητών ώστε παρακολουθώντας βίντεο ο χρήστης να έχει πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα στο σινεμά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου