Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αποχαιρετιστήρια ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη

Μέχρι τη Δευτέρα θα είναι ανοικτή η Εθνική Πινακοθήκη. Θα κλείσει για εργασίες επέκτασης και θα ανοίξει ξανά, σε 850 ημέρες, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2015, εκσυγχρονισμένη και διπλάσια σε έκταση.
 

Η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών -έξι εκατομμύρια τα τελευταία 20 χρόνια- Έλληνες σε ποσοστό 95% και μόνο 5% ξένοι τουρίστες, διαψεύδει ότι «οι Έλληνες είναι αδιάφοροι για τον πολιτισμό» επιβεβαιώνοντας τη «μεγάλη ευαισθησία των Ελλήνων για τη μόρφωση των παιδιών τους». 

   Με αυτά τα λόγια, η διευθύντρια της Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, υποδέχθηκε σήμερα το κοινό στην τελευταία ξενάγηση, πριν το κλείσιμο του κτιρίου και την έναρξη του εργοταξίου, τον Απρίλιο.

   Η αποχαιρετιστήρια ξενάγηση, σήμερα, έγινε στον δεύτερο όροφο της Εθνικής Πινακοθήκης, στις συλλογές ελληνικής ζωγραφικής του 20 αιώνα, στις αίθουσες που είχαν αναμορφωθεί το 2000, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχου και κονδύλια από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Το σύνολο των συλλογών της Πινακοθήκης, περίπου 15.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, θα φυλαχθούν σε αποθήκες ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας και μια επιλογή έργων θα εκτίθεται περιοδικά στη Γλυπτοθήκη, στο Γουδί, όπου θα μεταφερθούν προσωρινά, τα γραφεία της Πινακοθήκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου