Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ελληνικό, Ελ. Βενιζέλος και Αστέρας στους «στόχους» του Κατάρ


Η πώληση του μικρού νησιού της Οξειάς φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για μια σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Κατάρ. Ανάμεσα τους, το Ελληνικό,  το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. 

Όπως αναφέρουν οι Financial Times «η πώληση της Οξειάς, ενός ακατοίκητου νησιού στο Ιόνιο, ανακοινώθηκε 4 εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα σε μία αποστολή για την ανάκτηση των σχέσεων που είχαν πληγεί από τις βραδυπορίες της Αθήνας σχετικά με πιθανές καταριανές επενδύσεις στη χώρα».
 
Όπως γράφει η εφημερίδα, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του ΤΑΙΠΕΔ, «το ταμείο επενδύσεων του Κατάρ είναι ένας από τους τρεις προεπιλεγέντες υποψήφιους για το Ελληνικό και αναμένεται να συμμετάσχει στον τελικό γύρο του διαγωνισμού, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ». 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η Αθήνα μπoρεί να αποτελέσει και έναν σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο για τον εθνικό αερομεταφορέα του Κατάρ, την ώρα που η γερμανική εταιρία  Hochtief που διαχειρίζεται τώρα τον διεθνές αεροδρόμιο , δεν σκοπέυει να ανανεώσει το ενδιαφέρον της. 
 
To Κατάρ αναφέρει η εφημερίδα δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΤΑΙΠΕΔ, να καταθέσει προσφορά και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, «ένα πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο, κοντά στην Αθήνα το οποίο είναι στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου