Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη συμμετοχή 13 εκπροσώπων νεολαιών από 4 ηπείρους, η Διεθνής Διάσκεψη Νέων ενάντια στη βία των άκρων  που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ υπό  την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών (IYDU).
Στην ομιλία απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση της  πρωτοβουλίας «η βία δεν έχει χρώμα» που ξεκίνησε στο τέλος Ιανουαρίου και το παρόν έδωσαν νέοι και νέες εκπρόσωποι νεολαιών από Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Κολομβία, Κύπρο, Λίβανο, Λιβύη, Σερβία, Σλοβακία, Νορβηγία, Ταϊβάν, Τυνησία και Φιλανδία
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε μεταξύ άλλων:
«Η βία όμως δεν είναι σύμμαχος και αυτό πρέπει να βοηθήσουμε να το καταλάβουν όλοι. Η καταφυγή στον εξτρεμισμό δεν πρόκειται να κάνει καλύτερες τις ζωές μας καλύτερες, αλλά ούτε και να μας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να διαλύει την κοινωνία και να υπονομεύει το δικό μας μέλλον. […] Η γενιά μας. Η γενιά εκείνων που καλούνται να ζήσουν μετά την κρίση πρέπει να είναι περισσότερο αποφασιστική από τις προηγούμενες. Να τολμήσει τις αλλαγές και να δουλέψει για ένα κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τις αγορές. Για κράτη που δε θα αφήνουν κανένα περιθώριο στους ακραίους να βγουν στην επιφάνεια.[…] Γι’ αυτό λοιπόν, η ανοχή της κοινωνίας πρέπει να είναι μηδενική σε τέτοιες συμπεριφορές, όσο κι’ αν κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν πως είναι η οικονομική κρίση που οπλίζει τα χέρια των εξτρεμιστών. Ξέρουμε καλά πως δεν είναι έτσι και γι’ αυτό δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την αγωνία των πολιτών για τα πολιτικά τους παιχνίδια. Βία υπήρχε και πριν την κρίση, επειδή τα κράτη απέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει συνολικά και σε κάθε χώρα, να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτές τις θεωρίες και να δουλέψουμε για αποτελεσματικότερες κυβερνήσεις με όσο το δυνατόν ισχυρότερη λογοδοσία στους πολίτες. Το σκοτάδι των πολιτών άλλωστε, είναι το καλύτερο πεδίο για τα φαντάσματα της δημαγωγίας να δράσουν, διότι στο φως της αλήθειας δεν έχουν να πουν τίποτε. […] Δε χωράει καμία αμφιβολία πως την κοινωνία μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε. Μόνο εμείς μπορούμε να τη βγάλουμε από το αδιέξοδο επιστρέφοντας στον πραγματικό νόημα του ρόλου μας. Συμμετέχοντας στη διαμόρφωση της πολιτικής και λειτουργώντας υπεύθυνα. Στη βία λοιπόν θα πρέπει να απαντήσουμε με ενεργή συμμετοχή, κοινωνικό διάλογο και σεβασμό στις αρχές του φιλελευθερισμού που υπηρετούμε».
IMG_4123
IMG_4143








 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου