Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο Ομπάμα… καλωσόρισε τον νέο Πάπα


obama
Τις ευχές του στον νέο Πάπα Φραγκίσκο έσπευσε να δώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματός του.

Αναφερόμενος στην εκλογή του νέου Πάπα, λοιπόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε τις «θερμές ευχές του», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τον πρώτο Ποντίφικα από την Αμερικανική Ήπειρο.
«Εξ ονόματος των Αμερικανών, η Μισέλ και εγώ στέλνουμε τις θερμές ευχές μας στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο τη στιγμή που ανέρχεται στο θρόνο του Αγίου Πέτρου, και στο αξίωμα του Ποντίφικα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.
«Ως υπέρμαχος των φτωχών και των πλέον ευάλωτων ανάμεσά μας, θα συνεχίσει να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της συμπόνιας που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κόσμο για πάνω από 2.000 χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η εκλογή του, προσθέτει, καταδεικνύει επίσης τη δύναμη και τη ζωτικότητα μιας περιοχής που επηρεάζει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας και «όπως τα εκατομμύρια των ισπανόφωνων Αμερικανών, εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόμαστε την ίδια χαρά για αυτή την ιστορική ημέρα».
«Όπως ακριβώς έχω εκτιμήσει τη συνεργασία μας με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με την Αυτού Αγιότητα στην προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την πίστη τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου