Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα!


ecb111111111
Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα, η οποία συντονίζει τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αποψινά δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Sueddeutsche Zeitung, Der Handelsblatt και Die Welt.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, καθώς πολλές πλευρές εκτιμούν ότι ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της υπονομεύεται από τις πολιτικές πιέσεις. Κάποιοι, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πιστεύουν ότι η ΕΚΤ αναλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο πολιτικό ρόλο, βοηθώντας στον συντονισμό των προγραμμάτων λιτότητας.
Οι υπέρμαχοι της παραμονής της Τράπεζας στην τρόικα επιχειρηματολογούν ότι οι άλλοι δύο εταίροι (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) δεν μπορούν να λειτουργήσουν μόνοι, ενώ υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη έξοδος της ΕΚΤ θα έθετε σε κίνδυνο την προσπάθεια διάσωσης του ευρώ.
Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ακόμη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ εκείνων οι οποίοι επιθυμούν την αποχώρηση από την τρόικα, ενώ η οικονομική Handelsblatt υποστηρίζει ότι η ανησυχία στο εσωτερικό της ΕΚΤ σχετικώς με την προοπτική παραμονής ή εξόδου από την τρόικα αυξάνεται διαρκώς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου