Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αύξηση κρατήσεων λόγω Καθαράς Δευτέρας

Κινητικότητα στις κρατήσεις εν όψει των εορταστικών τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, διαπιστώνουν οι φορείς του τουριστικού κλάδου, κάνοντας λόγο για αυξημένη εγχώρια τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρσι.
 

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι προορισμοί, όπως Μάνη και Μονεμβασία, είναι κοντά στο όριο της πληρότητάς τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρη Πολλάλη, ο οποίος εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίησή του για την εικόνα που εμφανίζει αυτή την περίοδο ο εγχώριος τουρισμός.

Αντίστοιχες είναι οι δηλώσεις του προέδρου των τουριστικών πρακτόρων της χώρας, Γιώργου Τελώνη, οποίος επικυρώνει το καλό κλίμα στις κρατήσεις και υπογραμμίζει ότι οι πολύ καλές τιμές στα τουριστικά πακέτα, αλλά και η ευνοϊκή συγκυρία με τα δύο συνεχόμενα τριήμερα λειτουργούν δελεαστικά για τον καταναλωτή.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι «καρναβαλικοί» προορισμοί σημειώνουν περισσότερες κρατήσεις από πέρσι, με χαμηλότερες τιμές, ενώ όσοι θα θελήσουν να επισκεφθούν την Πάτρα, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην εξεύρεση καταλύματος.

Μπορεί οι νησιωτικοί προορισμοί, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, να μην είναι στο «φόρτε» τους, ωστόσο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς- μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Σπύρος Γαλιατσάτος, περιοχές όπως το Ληξούρι, σημειώνουν αυξημένη κινητικότητα. 

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή αναμένονται κρατήσεις σε καταλύματα, αφού το διαδίκτυο έχει μπει στη ζωή των καταναλωτών. Τροχοπέδη, ωστόσο, για τους νησιωτικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, φαίνεται πως αποτελούν τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και το κόστος των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος, μέσω του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ενημερώνει τους εκδρομείς: «Ακόμα και την τελευταία στιγμή ο καταναλωτής θα βρει το δωμάτιο που θέλει, σε πολύ καλή τιμή» λέει. Για τον λόγο αυτόν, τονίζει ότι «δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση της τουριστικής κίνησης των τριημέρων, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες, πλέον, κάνουν χρήση του διαδικτύου για τις κρατήσεις τους και μάλιστα την τελευταία στιγμή».

Σύμμαχος για τη φετινή έξοδο, σύμφωνα με τους φορείς του κλάδου, είναι οι πολύ καλές τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Για παράδειγμα, ο κ. Πολλάλης αναφέρει ότι στη Μάνη ξενοδοχείο 3 αστέρων προσφέρει, με 60 ευρώ τη μέρα, δίκλινο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό. Βέβαια, όσοι κάνουν χρήση των εργαλείων του διαδικτύου μπορεί και να επιτύχουν καλύτερες τιμές, ενώ η διαπραγμάτευση με τον υπεύθυνο κρατήσεων της επιχείρησης αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για χαμηλότερη τιμή διαμονής. Από την πλευρά του, ο κ. Τελώνης τονίζει ότι υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια, καθώς αυτές διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες (με πρωινό ή χωρίς πρωινό, δίκλινο με θέα ή χωρίς κλπ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου