Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ποιός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που "σάρωσε" σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ

Είναι μόλις 33 ετών και πέτυχε την πρωτιά σε σταυρούς για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προέρχεται από τη νεολαία και είναι χρόνια στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος ο οποίος σε ηλικία μόλις 28 ετών, στήριξε τον Βενιζέλο στην αναμέτρησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας.

Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός και διδάσκει ως ωρομίσθιος στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Από το 1997 συμμετέχει ενεργά στην φοιτητική παράταξη της Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης και στο προεδρείο του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών. Το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης, ενώ το 2000- 2002 είναι και μέλος της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ.

Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά: Το 2001, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., και συμμετέχει στο Γραφείο Σπουδάζουσας Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι.. Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Το 2007, εκλέγεται μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2008, στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη αφού εξελέγη Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου στη δεύτερη θέση πίσω από την Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας 807 ψήφους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καθώς σε 3.525 έγκυρα ψηφοδέλτα έλαβε 1.158 ψήφους.

Τη πρώτη δεκάδα κλείνουν οι: Α. Σπυρόπουλος, Δ. Ρέππας, Μ. Βουράκης, Γρ. Φελώνης, Α. Σαουλίδης, Κ. Μπελτεγρής, Κ. Πανταζής, Μ. Τζελέπης κια Π. Αλαμάνος.

Να σημειωθεί ότι όλοι σχεδόν οι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές της ΚΟ του 2009 που ήταν υποψήφιοι εξελέγησαν με πρώτους τους: Γ. Πεταλωτή, Τ. Αντωνίου, Β. Αργύρης, Π. Γερουλάνος, Ν. Σαλαγιάννης, Π. Οικονόμου, Γ. Κουτρουμάνης και Κ. Μπατζελή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ιπποκράτους η ανανέωση είναι πολύ μεγάλη στο νέο όργανο. Όσον αφορά το συσχετισμό δυνάμεων οι "βενιζελικοί" συμπεριλαμβανόμενης της ομάδας "Ανδρουλάκη" έχουν την πλειοψηφία με 70%-75% και η "αντιπολίτευση" (ομάδες Παναγιωτακόπουλου, Καρχιμάκη, Υφυπουργών κ.α) περίπου 30%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου