Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μέρκελ προς Κύπρο: Μην δοκιμάζετε τις αντοχές των εταίρων σας


Σκληρή στάση κρατάει η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως διαφαίνεται και από την ομιλία της σε βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος πριν από λίγο.

«Η Κύπρος πρέπει να καταλάβει ότι το τρέχον τραπεζικό μοντέλο της πέθανε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απέρριψε την κρατικοποίηση των ταμείων προνοίας.

Σύμφωνα με την Welt, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Λευκωσίας στην Ευρωζώνη, ταυτόχρονα όμως  προειδοποίησε ότι η Κύπρος «δεν πρέπει να εξαντλήσει την υπομονή του Eurogroup».

Η  'Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε, επίσης, σε Γερμανούς βουλευτές ότι η κρατικοποίηση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων στην Κύπρο δεν αποτελεί αποδεκτό τρόπο για την πλήρωση του χρηματοπιστωτικού κενού που απαιτείται για την κατάρτιση ενός διεθνούς προγράμματος διάσωσης, δήλωσαν κοινοβουλευτικές πηγές στο Βερολίνο.

Όπως μετέφεραν βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε, επίσης, ότι η Κύπρος δεν μπορεί να περιμένει ότι όλα θα μείνουν όπως είναι, ενώ έκανε εκ νέου λόγο για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου