Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Παπούλιας διαφώνησε με την κυβέρνηση για την Κύπρο


Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση σε σχέση με την απόφαση για την Κύπρο.

Ο Κάρολος Παπούλιας δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση και μάλιστα αυτό ήχησε περίεργα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς αν συνεχιστούν οι παρεμβάσεις του θα δημιουργηθεί εικόνα διαφωνίας της πολιτειακής ηγεσίας με τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας.   
  
Χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο "μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική", τονίζοντας: "Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους". 

Πολλές φορές έχουμε κρίνει αυστηρά τη στάση του κ. Παπούλια για τις αποφάσεις και τις υπογραφές των μνημονίων, ωστόσο σε αυτήν τη περίπτωση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και της θέσης του.

Το ενδιαφέρον, πλέον, εστιάζεται στο τι θα πει σήμερα στον κ. Στουρνάρα που θα τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ αλλά και αν ο υπουργός Οικονομικών θα επαναλάβει ότι η  λύση για την Κύπρο είναι «η λιγότερο επώδυνη».

Από ότι μαθαίνω ήδη υπάρχει μεγάλη αγωνία σε κυβερνητικούς κύκλους για το τι θα πει ο κ. Παπούλιας στον καναπέ του Προεδρικού υποδεχόμενος τον κ. Στουρνάρα... Εκτός αν υπάρξει παρέμβαση ώστε να μην υπάρξει αιχμηρό σχόλιο…

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον...   

Νίκος Παναγιωτόπουλος



http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου