Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Χρήστος Σιμαρδάνης;

Γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα έξι του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μόλις τελείωσε το σχολείο, γράφτηκε κρυφά σε δραματική σχολή αλλά οι γονείς του δεν συμφωνούσαν με την απόφασή του και του πρότειναν σπουδές στην Αμερική.
 

Όμως, δεν κατάφερε να πάρει τη visa που χρειαζόταν και έτσι αποφάσισαν να πάει στο Λονδίνο. Ωστόσο, ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε αποφασίσει να μην εγκαταλείψει το όνειρό του. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στη δραματική σχολή Central School of Speech and Drama. 

Η φωνή του στους περισσότερους είναι αρκετά οικεία μιας και έχει αναλάβει σχεδόν όλα τα διαφημιστικά σποτ που σχετίζονται με διοργανώσεις και χορηγίες επικοινωνίας του Mega. 

Ο ηθοποιός από πέρυσι συμμετέχει στη σειρά «Αμάρτημα της μητρός μου» η οποία φέτος όμως δεν βγαίνει λόγω της μη πληρωμής των ηθοποιών. Όπως έχει πει και λέει ακόμη και σήμερα ο Χρήστος Σιμαρδάνης επικρατεί αναστάτωση στο καστ εδώ και αρκετό καιρό. «Έχουμε βάλει δικηγόρο. Μακάρι να βρεθεί λύση για να υπάρχει δουλειά για όλους», υποστηρίζει. 

Το πρόβλημα με τις μη πληρωμές των ηθοποιών της συγκεκριμένης σειράς είχε αναφέρει και η Μαρία Φιλίππου. Κι αυτό που γίνεται για μία ακόμη φορά σαφές είναι ότι οι ηθοποιοί δεν θα μπουν στο πλατό εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. 

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ξέρει ότι ο χώρος της υποκριτικής και της τηλεόρασης έχει αλλάξει αλλά παρόλα αυτά δεν αφήνει το επάγγελμά του και εργάζεται πολύ σκληρά. Δεν θεωρεί ότι οι καλλιτέχνες απολαμβάνουν προνόμια και εξαιρούνται και το αποδεικνύει λόγω των υψηλών δεικτών ανεργίας που υπάρχουν στο επάγγελμά του. 

Πιστεύει ότι είναι πολύ δύσκολο να ψυχαγωγήσεις τον κόσμο δεδομένης και της κατάστασης, αλλά αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το επάγγελμά τους. Πιστεύει δε και ότι ο κόσμος έχει χαθεί μέσα στον υπολογιστή. 

Αυτή την περίοδο ο ηθοποιός σκηνοθετεί και διασκευάζει την παράσταση «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη που ανεβαίνει στο θέατρο Μουσούρη.

Για την παράσταση μιλούν με τα καλύτερα λόγια οι ηθοποιοί αλλά και ο κόσμος που μέχρι σήμερα την έχει δει. 
Ο κ. Σιμαγδάνης θεωρεί ότι η υποκριτική είναι ταλέντο και γι’ αυτό θα συμβούλευε τους νέους να ακολουθήσουν τα βήματά του μόνο εάν είναι πραγματικά ταλαντούχοι. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει και ενημερώνεται για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Εκτός αυτού του αρέσει να παρακολουθεί καλές ταινίες ως κλασικός καλός ηθοποιός. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου