Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΣΔΟΕ σε Προανακριτική: Είμαστε 40 ελεγκτές και απαιτούνται 400


proanakritiki
Τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προκειμένου να ερευνήσει με ταχύτητα τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, εξήγησε το ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε 40 ελεγκτές και απαιτούνται 400».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, όσο και ο Χαράλαμπος Σγουρός, χειριστής της λίστας ανέφεραν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο, η έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Όπως είπε ο κ. Μαντούβαλος, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση στελεχών του ΣΔΟΕ με κλιμάκιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κατά την οποία εξετάστηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των στοιχείων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τόσο ο κ. Μαντούβαλος όσο και ο κ. Σγουρός ανέφεραν στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η έρευνα και να συνταχθεί ένα αναλυτικό και ουσιαστικό πόρισμα.
Αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει η Μαρία Παντελή το όνομα της οποίας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ σε λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου