Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Γιώργος Δρακούλης: Πλήγμα για την Αχαΐα η κατάργηση τμημάτων των ΤΕΙ


Οι δρομολογημένες καταργήσεις των Τμημάτων της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Λογιστικής και των Τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ της Πάτρας και η κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου που προβλέπει το προωθούμενο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας θα δώσουν ένα βαρύτατο πλήγμα στην ήδη «πληγωμένη» από την οικονομική κρίση Αχαΐα.

Τουλάχιστον 6.000 φοιτητές από την Πάτρα και 1.000 από το Αίγιο θα χρειαστεί να «μεταναστεύσουν» στις πόλεις που θα μεταφερθούν οι σχολές τους, επιβαρύνοντας τον ήδη μειωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό και ενδεχομένως κάποιοι να αναγκαστούν να διακόψουν την φοίτησή τους, εφόσον οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος. 

Παράλληλα, το γεγονός αυτό θα στοιχίσει δραματικά στην τοπική αγορά της Αχαΐας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους σπουδαστές. Η φοιτητική κοινότητα ενισχύει την τοπική οικονομία, αποτελεί ανάσα για την τοπική αγορά που πλήττεται από την οικονομική κρίση και την λιτότητα..

Οι Βουλευτές, η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας και όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν εμπόδιο και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανεξετάσει το Υπουργείο Παιδείας την δρομολογημένη κατάργηση και μετακίνηση των τμημάτων του ΤΕΙ Πάτρας και του ΤΕΙ Αιγίου! Η Αχαΐα δεν αντέχει άλλα πλήγματα και ιδιαίτερα πλήγματα που στοιχίζουν στην τοπική οικονομία!


 Με εκτίμηση
                                                       Γιώργος Δρακούλης
                        Ο εκλεγμένος από την βάση τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου