Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΕΝΟΣ» ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


Η ΔΡΑΣΗ εκφράζει την ευθεία αντίθεσή της στην προωθούμενη τροπολογία, που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ για την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, μόνο όσων είναι Έλληνες «κατά το γένος και την ιθαγένεια». Σημειωτέον ότι υπέρ της σχετικής απαράδεκτης τροπολογίας τάχθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με σχετικό του σχόλιο.


Αρχικά θα θέλαμε να μας εξηγήσουν οι εμπνευστές αυτής της τροπολογίας ποιοί ακριβώς είναι οι Έλληνες κατά το γένος, με ποιά κριτήρια προσδιορίζονται και πώς προεξοφλείται ότι οι «μη Έλληνες κατά το γένος» στερούνται υπαρξιακού δεσμού με την Ελλάδα και επαρκών προσόντων ώστε να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Στη συνέχεια θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιά είναι η πραγματική σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, εκτός από την προφανή, τον κατευνασμό δηλαδή των υπερπατριωτικών και εθνικιστικών κύκλων που αντιμετωπίζουν ως μιάσματα τους αλλογενείς, ενώ υμνολογούν τον, κατά το ήμισυ, αλλογενή Διγενή Ακρίτα για τον ηρωισμό του.
Η ΔΡΑΣΗ καλεί τη Βουλή να απορρίψει την εν λόγω τροπολογία και την κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να αντιμετωπισθούν τα πραγματικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της χώρας. Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι η χρήση αδιευκρίνιστων κριτηρίων για τον αποκλεισμό ανθρώπων μη αρεστών στα ενδυναμωμένα πολιτικά άκρα.



Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου:
Τηλ. 2107472530

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου