Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Μπέσυ Μάλφα;

Έχει παίξει σε αρκετές ελληνικές σειρές ενώ σε πολλές από αυτές έχει μάλιστα και τραγουδήσει. 

Η Μπέσυ Μάλφα αποφοίτησε από την Ελληνοαγγλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, χορό έμαθε στην Κρατική Ορχηστρική Σχολή και κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών.

 

Η ηθοποιός παρά το γεγονός ότι δουλεύει έχει επηρεαστεί όπως και κάθε Έλληνας από την οικονομική κρίση όμως αντιμετωπίζει την κρίση με χαμόγελο και γέλιο και θέλει να κάνει και τους άλλους να περνούν πάρα πολύ καλά ενώ υποστηρίζει πως θα μπορούσε (αν δεν ήταν φυσικά ηθοποιός) να κάνει ακόμη και το πιο απίθανο επάγγελμα. Την φοβίζει πάντως το γεγονός ότι οι συμπατριώτες της δεν χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του και απλώς κάνουν αναφορές σε αυτήν ενώ πιστεύει ότι δεν φταίνε μόνο οι λίγοι αλλά ευθύνη έχουν όλοι και τονίζει πως το πιο σημαντικό είναι η αξιοπρέπεια. 

Η Μπέσυ Μάλφα παίζει στο θέατρο, τραγουδά, γράφει έργα και χορεύει. Κι αυτό προσπαθεί να εφαρμόζει σε κάθε θεατρική της παράσταση. Έχει γράψει διάφορα έργα όπως το «No Shakespeare Please», τα οποία ανεβάζει διαρκώς στο θέατρο και είναι κάτι που της αρέσει πολύ να κάνει. «Είναι ένας χώρος που νιώθω ασφάλεια και νομίζω ότι αφορά πολύ τους θεατές», αναφέρει μεταξύ άλλων. Και πιστεύει ότι μια χώρα σώζεται πολλές φορές (φυσικά με την καλή διαχείριση) αλλά και με την τέχνη και τον πολιτισμό της. «Θεωρώ ότι το θέατρο είναι ένας χώρος όπου υπάρχει και πνευματική ανάταση διότι ο θεατής θα διασκεδάσει, θα ψυχαγωγηθεί και θα προβληματιστεί… Και στην τελική, κοστίζει λιγότερο από όλα», έχει πει ενώ υποστηρίζει πως η τέχνη δεν έχει όρια.

Πιστεύει πάντως ότι παρά τις όποιες δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της (και όχι μόνο) το σημαντικό είναι ότι εκείνοι που έχουν επιλέξει να κάνουν θέατρο «το κάνουν για την ψυχή μας», κάτι που είχε πει και ο Κάρολος Κουν. Έτσι πιστεύει πως αν είναι αυτός ο σκοπός, τότε και δουλειά θα βρεθεί για τους νέους ανθρώπους παρά τις αντιξοότητες της εποχής. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου