Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα εφτάψυχη!


venizelos
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως πρόκειται για το «πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο» προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του Κινήματος, «το συνέδριο της ανασύστασης της παράταξης, το συνέδριο που εγγυάται την ανάκαμψη της πατρίδας μας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αγωνίζεται, αντιστέκεται, εγγυάται, διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας», ενώ παραπέμποντας στις εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής σημείωσε ότι συνέβαλαν στο πολιτικό γεγονός αυτό που «αποστόμωσε πολλούς» και ότι αποτύπωσαν αυτό που ο ίδιος έχει τονίσει, δηλαδή ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ουρά κανενός, γιατί είναι η γάτα που είναι εφτάψυχη, που πιάνει ποντίκια και που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις».
Με έντονες αναφορές στους νέους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εμπιστεύτηκε σε νέους κρίσιμους ρόλους και θέσεις και τόνισε: «Αρκεί οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν τώρα τη θέση τους στους πραγματικούς νέους».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τα λάθη και οι παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν στο συνέδριο του κόμματος, προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι «κουβαλάμε τα βάρη του κυβερνητισμού, τα βάρη των δικών μας ανθρώπων που προσέβαλαν την παράταξη με τις προσωπικές, αδιανόητες και παράνομες συμπεριφορές τους».
Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει καθαρές θέσεις όσον αφορά στο τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην Ιταλία. Ειδικότερα, παραπέμποντας στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, υπενθύμισε ότι ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πώς τις αντιλαμβάνεται, προοδευτικές ή συντηρητικές; «Θα ταρακουνήσουν τη συντηρητική Ευρώπη της κ. Μέρκελ ή θα κάνουν πιο ισχυρές και επίμονες τι αγορές;», είπε.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει ποιες είναι οι αδερφικές ομόλογές του δυνάμεις στην Ιταλία και πρόσθεσε ότι «θα χαιρόμασταν με καθαρή νίκη της κεντροαριστεράς του Π. Λ. Μπερσάνι», ενώ διερωτήθηκε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει διάφορα ακατάληπτα επί του θέματος, για ποιους χάρηκε και για ποιους λυπήθηκε; Τι έχουν να πουν για την απρόβλεπτη και εντυπωσιακή βεβαίως επιστροφή του κ. Μπερλουσκόνι;». Επιπλέον, ανέφερε ότι τα λόγια εύκολα ενώ οι αναλύσεις δύσκολες και πως η αλήθεια είναι πολύ πιο απαιτητική δουλειά «από τη συνομωσιολογία, συκοφαντία, σκευωρία και κάθε είδους λαϊκισμό».
Διερωτήθηκε ακόμη εάν μπορούν να απαντήσουν σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ, «οι οπισθοφυλακές του υπαρκτού σοσιαλισμού, η πίστη στη βία, οι μορφές τρομοκρατίας, η τυφλή ανυπακοή, ο ναζισμός, ο αυταρχικός κοινοτισμός ή ο δήθεν ριζοσπαστισμός με την προβιά που κρύβει τη λεοντή ενός ακραίου συντεχνιασμού και κρατισμού».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με λάθη και παραλείψεις αναγκάστηκε να συγκρουστεί με τον εαυτό του και να τον ξεπεράσει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, ενώ δίνοντας ένα «δείγμα» για το τι θα συζητηθεί στο συνέδριο του Κινήματος, ανέφερε ότι μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά μερικά κρίσιμα πράγμα, αλλά ότι όλα πρέπει να γίνονται στη στιγμή τους, «γιατί αν τη χάσεις θέλει κόπο πολύ να την ξαναβρείς». Πρόσθεσε δε ότι «κουβαλάμε τα βάρη του κυβερνητισμού, τα βάρη των δικών μας ανθρώπων που προσέβαλαν την παράταξη με τις προσωπικές, αδιανόητες και παράνομες συμπεριφορές τους».
Επανέλαβε ακόμη ότι οι επιλογές του κόμματος τα τελευταία χρόνια ήταν «ανάμεσα σε μια κακή και καταστροφική λύση» και πως «είναι μεγάλο επίτευγμα να οργανώσεις την κακή επιλογή ώστε να περιορίσεις τη βλάβη και να αποφύγεις την καταστροφική επιλογή».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η νέα οργανωτική διάταξη της Νεολαίας πρέπει να είναι συνδεδεμένη με όλα τα δίκτυα της κοινωνίας και τις μορφές εθελοντισμού και κοινωνικής δράσης, σημειώνοντας ότι αυτά «δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουμε στους ναζιστές, του φασίστες και τους εχθρούς της δημοκρατίας, αυτούς που οργανώνουν όχι το ‘κρυφό σχολειό’ αλλά το ‘παιδομάζωμα’, στο όνομα του αυταρχισμού και τη νοσταλγία αυτού που κατέστρεψε την Ευρώπη στα μέσα του 20ου αιώνα».
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τη Νεολαία να πάρει την υπόθεση της παράταξης και της πατρίδας στα χέρια της και «να σηκώσει τον δικό της ήλιο που μπορεί να ζεστάνει την καρδιά της και να εμπνεύσει το μυαλό της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου