Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Έντονο παρασκήνιο για τη νέα ηγεσία της ΟΝΝΕΔ


Εντείνονται οι διεργασίες για την αλλαγή ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ αφού ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία μετά από μια ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία τριών ετών. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως επίκειται και το συνέδριο του κόμματος, γι’αυτό και οι μηχανές του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται.

Μια υποψηφιότητα με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά είναι αυτή του Ανδρέα Τσώκου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία υποστηρίζει μια μεγάλη μερίδα βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη.
Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Τσώκος έχει έντονα ερείσματα στο περιβάλλον του Άρη Σπηλιωτόπουλου, όπως και σε αυτό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη. Από την άλλη, ο Σάκης Ιωαννίδης από την Πάντειο, φέρεται να έχει τη στήριξη της απερχόμενης ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ερώτημα παραμένει τι θα κάνει ο Στράτος Γρομπανόπουλος, από τα ΤΕΙ, με ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη, περιοχή στην οποία ήταν αδιαμφισβήτητη η επίδραση του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να…«κοντύνουν» τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, κάτι για το οποίο υπάρχει ενημέρωση και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πάντως, μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει επιλέξει τη στάση της ουδετερότητας. όπως εξάλλου είχε πράξει-ο ίδιος τουλάχιστον και όχι όλοι οι συνεργάτες του- και κατά την προηγούμενη μάχη του 2010, ανάμεσα στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Κώστα Χατζή. Όπως όλα δείχνουν, η μάχη θα είναι αμφίρροπη και τα επεισόδια πολλά.
Μάλιστα, κάποιοι προδικάζουν και χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη”, κάτι βεβαίως που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Πρωτίστως, σε επίπεδο κοινωνίας και δευτερευόντως στο Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια, επειδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η εμπλοκή -που σίγουρα θα υπάρξει- από συνεργάτες του πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος



http://www.prismanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου