Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αύριο Σάββατο, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες. 

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.



Η υπουργική απόφαση καθορίζει τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε περίπου 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα μέσα στον Μάρτιο μετά την υπογραφή της απόφασης.

Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 360 ευρώ και η διάρκειά του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης (θα κυμαίνεται από 3 έως και 9 μήνες).

Όσοι έχουν ασφάλιση 3 ως 4 έτη δικαιούνται επίδομα 360 ευρώ για 3 μήνες. Για ασφάλιση 5 - 6 ετών οι δικαιούχοι παίρνουν επίδομα 360 ευρώ για 4 μήνες, για 5 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 7 - 8 έτη, για 6 μήνες θα λαμβάνουν 360 ευρώ όσοι έχουν ασφάλιση 9 -10 έτη, για 7 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 11 - 12 έτη, για 8 μήνες εκείνοι που έχουν ασφάλιση από 12 -13 έτη και για 9 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση από 15 έτη και πάνω. 

Στο μεταξύ μία ενιαία ρύθμιση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φόρων και εισφορών που χρωστούν επιχειρήσεις στα ταμεία ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 θα γίνει άμεσα μία ενιαία ρύθμιση είσπραξης φόρων και εισφορών ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας αυτή θα είναι και η τελευταία ρύθμιση που θα γίνει για να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία αλλά και ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου