Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΑΤΕΙ σχετικά με την Επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στον Πρόεδρο του ΑΤΕΙΘ κ. Βαρσαμίδη


O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με το νέο Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, σχετικά με το προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας σχέδιο «Αθηνά». Στη συνάντηση συμμετείχε και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Μάρκου.

H κ. Μάρκου, που από την αρχή είχε σταθεί στο πλευρό του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην προχειρότητα και την έλλειψη τεκμηρίωσης που φαίνεται να διακρίνει το σχέδιο «Αθηνά», στα ισχυρά επιχειρήματα της Διοίκησης του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. εναντίον της συγχώνευσης και δήλωσε την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αυτή υποβάθμιση της ανώτατης παιδείας στη Βόρεια Ελλάδα. Σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Α.Τ.Ε.Ι.-Θ. κατέθεσε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ασημίνα Ξυροτύρη η οποία τονίζει την αντίθεσή της στις προβλέψεις του σχεδίου για το Α.Τ.Ε.Ι.Θ. που οδηγείται στην πλήρη απαξίωση και διάλυση χωρίς να φαίνεται κάποιο όφελος ούτε σε ακαδημαϊκό ούτε σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Ο νέος Πρόεδρος εξέθεσε το θέμα της επιχειρούμενης κατάργησης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Περίπου 12.000 φοιτητές, στην πλειοψηφία τους Θεσσαλονικείς, ξεριζώνονται, ενώ οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Υποδομές και εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ θα εγκαταλειφθούν χωρίς να έχουν τηρηθεί ακαδημαϊκά ή αναπτυξιακά κριτήρια, είπε ο κ. Βαρσαμίδης.
Για τους λόγους αυτούς, ζητήθηκε η παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Κουβέλη, ώστε μέσω της θέσπισης ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου ακαδημαϊκών κριτηρίων, να διασφαλίζεται η αυτοτέλεια του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και η αυτοδύναμη συνέχιση της ακαδημαϊκής πορείας του, ως ένα δυναμικό και καταξιωμένο Τ.Ε.Ι..
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα στηρίξει το σχέδιο «Αθηνά» και θα φτάσει το θέμα μέχρι τέλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου