Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όχι σε διορισμένο πρόεδρο από μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης


Στη ΝΔ και την ΟΝΝΕΔ ούτε τα αυτονόητα φαίνεται ότι δεν είναι αδιαπραγμάτευτα. Μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονικής καταγγέλουν ότι το κόμμα προχωρά σε καθαίρεση του επί 2,5 χρόνια προέδρου της Στράτου Γραμπανόπουλου και σε αντικατάσταση του δια διορισμού αντί ανάδειξης του από εκλογική διαδικασία από τη βάση της πολιτικής νεολαίας της ΝΔ.


Το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με μέλη τησ νεολαίας, 700 και πλεόν ΟΝΝΕΔίτες συγκεντώθηκαν στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους
«στον αυθαίρετο διορισμό του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς εκλογές από τη βάση της οργάνωσης της πόλη».
Κατά την κινητοποίηση τους τα διαμαρτυρόμενα πολιτικά στελέχη της «γαλάζιας» νεολαίας έθεσαν ως εξής τους λόγους της διαμαρτυρίας τους:
- Εφόσον υπάρχει αντικατάσταση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, πρέπει σίγουρα να ερωτηθούμε και να αναδείξουμε δημοκρατικά τον διάδοχό του
- Είναι απαράδεκτο, σε όλες τις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ ανά την Ελλάδα ο εκάστοτε πρόεδρος ΟΝΝΕΔ να εκλέγεται από τη βάση και στη Θεσσαλονίκη να διορίζεται από τον πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Ελλάδος ανάλογα με τα κέφια του.
-Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ανήκει στους ΟΝΝΕΔίτες της πόλης και όχι στους ευνοούμενους ΟΝΝΕΔίτες του εκάστοτε προέδρου ΟΝΝΕΔ Ελλάδος. Αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση στην Ελλάδα και μια σφραγίδα δεν είναι δυνατό να ορίζει αυθαίρετα τον εκπρόσωπο τον Θεσσαλονικέων ΟΝΝΕΔιτών.
Σημειωτέον ότι τοπικοί Βουλευτές του κόμματος τάχθηκαν υπέρ της εκλογής νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση, ενώ δεν είναι λίγα τα βόρειοελλαδίτικα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη που διερωτώνται, από την πλευρά και βάσει των δικών τους απόψεων και εκτιμήσεων, για το λόγο αντικατάστασης ενός επιτυχήμενου, όπως χαρακτηρίζουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, επικεφαλής της οργάνωσης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου