Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

«Ηλεκτροπληξία» χτύπησε τον Βενιζέλο από τα πολλά... ρεύματα

Την αίσθηση ότι ξέφυγε η κατάσταση μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών και τις οργανωμένες συναθροίσεις ομάδων έχουν στην Ιπποκράτους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται ενοχλημένος από τον ντόρο που έχει προκληθεί γύρω από τα εσωκομματικά και σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί «να σφίξει τα λουριά» χωρίς ωστόσο να προκαλέσει δυσαρέσκειες και εσωκομματικές εντάσεις.



Άλλωστε, μία από τις ομάδες που έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία εβδομάδα, η κίνηση των αποκαλούμενων σύγχρονων σοσιαλδημοκρατών συγκροτείται από στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά του και συμμετέχουν στην πλειονότητά τους και στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ότι η συζήτηση πρέπει να φύγει από τα ρεύματα που έχουν προσωπικό χαρακτήρα και ότι δεν βοηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και διεκδικήσεις. Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες…

Ως εκ τούτου σκοπός του είναι να επαναφέρει την συζήτηση γύρω από ιδεολογικά και πολιτικά θέματα όπως αυτό της Κεντροαριστεράς. Στην συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ αύριο (Τετάρτη) αναμένεται να προσδιορίσει για μία ακόμη φορά το ιδεολογικό πλαίσιο με το οποίο τοΠΑΣΟΚ πρέπει να πορευθεί προς το συνέδριο, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να δείξει ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται πίσω από ομάδες ή φράξιες.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση του οργάνου θα μεταβεί (σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα) στην Πάτρα για να μιλήσει σε κομματική προσυνεδριακή εκδήλωση. Η Ιπποκράτους δεν μπήκε καν στον κόπο να σχολιάσει την «ματαίωση» της περιοδείας Βενιζέλου στο Ηράκλειο γνωρίζοντας ότι η αναπαραγωγή της σχετικής συζήτησης δεν την βοηθά, αντιθέτως ξύνει πληγές αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ με τις οργανώσεις της Κρήτης. 

Προς το παρόν σήμερα αντιπροσωπεία του κόμματος θα μεταβεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, των εσόδων και των δαπανών μετά τις ανησυχητικές αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν καταγραφεί.

Την Πέμπτη στελέχη του κόμματος θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.   

Άρτεμις Παραδείσου


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου