Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το έξυπνο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα στους «καραμανλικούς» και την Κεντροδεξιά

Άνοιγμα προς την κεντροδεξιά «συνιστώσα» της ΝΔ, που εκφράζεται μέσω του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την... δεξιά στροφή του Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο πρωθυπουργός στο λεγόμενο μεσσαίο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι θλιβερό ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο κ. Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους», τόνισε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ανέλαβε την τύχη της χώρας το 1974. Εκείνος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και ήθελε την σύγκλιση».

«Ωστόσο πολιτικά διαφωνώ μαζί του», ξεκαθάρισε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά ακολουθεί μια ακροδεξιά ατζέντα που δίνει πόντους στη Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε μια φράση που είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βελιγράδι το 2003. 

«Ήρθα για να ενώσω και όχι για να διχάσω», είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής, μια φράση που «υιοθέτησε» σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, για να τεκμηριώσει την άποψή του πως δεν υπάρχει Δεξιά ή Αριστερά, ανέφερε ένα παράδειγμα.

«Ένας πολίτης από τις Σέρρες μου είπε πως ήταν καραμανλικός για 40 χρόνια και πλέον ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Σύνοδο κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει» υποστήριξε στη συνέχεια.

Σημείωσε, μάλιστα, πως αν συνεχιστεί να υπάρχει διαφθορά στο κράτος θα μείνουν αναξιοποίητα και τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα είναι να αναπροσαρμόσει το μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων στη βάση εξυπηρέτησης συμφερόντων της κοινωνίας. 

Σχολίασε ακόμη οτι αντί ο υπουργός Οικονομικών να μετατρέπει έλληνες μικροϊδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια, να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. 

Τέλος, στην ερώτηση με ποιους θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν μπορεί να σχηματίσει μόνος του κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Με το που θα προκηρυχτούν εκλογές όλα αυτά που βλέπετε στις δημοσκοπήσεις θα είναι για να μπουν στο αρχείο. Ένα κύμα οργής θα συστρατευτεί υπέρ της μεγάλης αλλαγής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου