Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ελέγχεται το κτήμα της Μαργαρίτα Παπανδρέου


Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκεται το κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην Αλμυρή Κορινθίας, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην βουλή προς απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου.

Ο κ. Καπερνάρος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, ανέφερε στην ερώτησή του ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού διατηρεί κτήμα στην Αλμυρή Κορινθίας, το οποίο πέραν της χρήσης του ως εξοχική κατοικία, χρησιμεύει και ως κέντρο κοινωνικών δεξιώσεων. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ερώτησή του ζητούσε μεταξύ άλλων να μάθει εάν το πληροί το «Κτήμα Μαργαρίτα», ως υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων, τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο, εάν έχει ελεχθεί  το οίκημα για τυχόν παραβάσεις (καταπάτηση ζώνης αιγιαλού) από την αρμόδια υπηρεσία κι στην περίπτωση που έχει ελεχθεί εάν έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις.
Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνει ότι πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επισυνάπτει σχετικό έγγραφο του δήμου Κορινθίων.
Ο δήμος Κορινθίων στο έγγραφο του, αναφέρει ότι στο κτήμα της Μαργαρίτα Παπανδρέου έχουν εκδοθεί 4 οικοδομικές άδειες με την επωνυμία "Χωριό Ειρήνης ΑΕ"  (τις οποίες επισυνάπτει) και τονίζει ότι η διεύθυνση της υπηρεσίας δόμησης "θα προβεί και σε επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή των πιο πάνω οικοδομικών αδειών" .Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα αποσταλεί, επισημαίνεται.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου