Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Με 24ωρη παναττική απεργία αντιδρούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην επιστράτευση των ναυτεργατών


Την πραγματοποίηση 24ωρης παναττικής απεργίας αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών. Δεν θα κινηθούν 12:00-16:00 λεωφορείατρόλεϊ και Προαστιακός (στις γραμμές Κιάτο – Αεροδρόμιο και Πειραιάς- Άνω Λιόσια), στην Αθήνα.

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της η ΓΣΕΕ και ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής  και αντιδημοκρατικής απόφασης  για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ, προκήρυξε 24ωρη παναττική απεργία για αύριο Τετάρτη 6/2/2013. Αντί η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης. 

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία κάλεσε όλους τους εργαζομένους της Αττικής να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 πμ στον Άγιο Διονύσιοστον Πειραιά και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας.  

«H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται "στο χακί"» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Πανπειραϊκή απεργία κηρύχθηκε για την Τετάρτη, και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτεργάτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου