Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η πόλη που θα είναι έτοιμη το 2020

King-Abdullah-economic-city
King Abdullah Economic City είναι το όνομα της νέας πόλης που χτίζεται στη Σαουδική Αραβία και υπολογίζεται να είναι έτοιμη το 2020. Το όραμα του Βασιλιά Abdullah bin Abdulaziz υλοποιείται σε ένα κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βασιλείου.

Όπως αναφέρει ο Fahd Al-Rasheed διευθύνων σύμβουλος,  η Οικονομική Πόλη είναι ένα καινοτόμο μοντέλο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπου ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ανάπτυξη  και ο δημόσιος τομέας παρέχει το σωστό επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε οι επενδύσεις αυτές να ανθίσουν. Αντιπροσωπεύει λοιπόν μια βασική πύλη για τις παγκόσμιες εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση σε αγορές στη Σαουδική Αραβία και την υπόλοιπη περιοχή, και έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ορισμένες από τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου για την Οικονομική Πόλη.
Η Οικονομική Πόλη εκτείνεται σε 168 εκ. τ.μ. και θα μπορεί να φιλοξενήσει 2 εκ. ανθρώπους. Αποτελείται από έξι βασικούς τομείς: το λιμάνι, τη βιομηχανική ζώνη, τον εκπαιδευτικό τομέα, την επιχειρηματική ζώνη, την οικιστική ζώνη και τα θέρετρα.
Γεωγραφικά βρίσκεται κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας, 100 χλμ βόρεια της Τζέντα η οποία συνιστά το εμπορικό κέντρο του βασιλείου, μία ώρα μόλις με αυτοκίνητο από τις ιερές μουσουλμανικές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα και μία ώρα με αεροπλάνο από όλες τις πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής.
Η  King Abdullah Economic City μαζί με άλλες πέντε οικονομικές πόλεις αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου φιλόδοξου σχεδίου που θα τοποθετεί την Σαουδική Αραβία στους δέκα κορυφαίους οικονομικούς προορισμούς στον επενδυτικό κόσμο, με το πρώτο στάδιο της πόλης έχει ήδη υλοποιηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου