Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Υποθηκευμένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας!


Σαρωτικές αλλαγές στους όρους του μνημονίου θα περιλαμβάνει ο νόμος που φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση για ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το νέο νόμο σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της, τότε οι δανειστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου που κατέχει το Δημόσιο, ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδας.


Ο νέος νόμος είναι στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί όσο συντομότερα γίνεται, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου.

Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης.

Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ενσωματώνεται δηλαδή στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου