Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Κώστας Μακεδόνας;

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Άρχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησε το τραγούδι σε διάφορες μπουάτ. Σε μία από αυτές γνωρίστηκε με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Στην Αθήνα μετακόμισε το 1988 και εμφανίστηκε με την Βίκυ Μοσχολιού και την Τάνια Τσανακλίδου. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Δεν έχω ιδέα» σε μουσική του Κραουνάκη και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
 

Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργούς. Για πολλά χρόνια εμφανιζόταν με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη αλλά και σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου. 

Το 2005 βραβεύτηκε στο Βατικανό όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι καλιτέχνες για τις δωρεάν εμφανίσεις του για κοινωνικούς σκοπούς. Λατρεύει πάντως και τις πτήσεις αφού έχει δίπλωμα πιλότου για αεροπλάνο και ελικόπτερο. 

Αυτή την περίοδο, ο καλλιτέχνης ετοιμάζεται για τις εμφανίσεις του στη μουσική παράσταση «Ήχος της Ελλάδας-Μουσική του Κόσμου» που θα γίνουν από τις 17 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» με την 15μελή ορχήστρα ελληνικής μουσικής «Έμμετρον». Μαζί του θα εμφανιστούν οι Γιώργος Υδραίος και Εύα Μουμούρη. 

Όπως λέει στο newsbeast.gr, θα ερμηνευθούν τραγούδια συνθετών τα οποία έντυσαν ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου. «Στην παράσταση θα μπορέσει ο κόσμος να ακούσει τραγούδια συνθετών όπως κάποια του Μ. Βαμβακάρη, του Μ. Πλέσσα, του Γ. Ζαμπέτα και άλλων πολύ γνωστών ερμηνευτών». 

Εκτός αυτού έχει ακόμη κάποιες εμφανίσεις. Έτσι, η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η παραδοσιακή ορχήστρα του Χρήστου Τσιαμούλη θα συναντηθούν σε ένα μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια από το Βυζάντιο μέχρι τον 20ο αιώνα. 

Οι συγκεκριμένες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη νέα μουσική σκηνή «Ιερά Οδός 22», από την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου και για μία μόνο εβδομάδα. Εκτός από τον Κώστα Μακεδόνα θα εμφανιστούν και άλλοι καλλιτέχνες. 

 

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι ο κόσμος έχει χάσει την ελπίδα του για το αύριο. «Κι αυτό είναι που με θυμώνει ότι δηλαδή έχει χαθεί η αισιοδοξία», αναφέρει μετά τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο με τον οποίο συναναστρέφεται. 

Πιστεύει ότι έχουμε περάσει αρκετά δύσκολες στιγμές αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με αυτά που συμβαίνουν σήμερα. 

Συμπληρώνει ότι σημασία πλέον δεν έχουν τα επιδερμικά πράγματα αλλά εκείνα που θα μιλήσουν στην ψυχή του κόσμου. Και γι’ αυτό δηλώνει ότι δεν υπέρ των ευκαιριακών πραγμάτων. Έχει επηρεαστεί, όπως όλοι, από την κρίση αλλά επιβιώνει. Και υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνονται προσπάθειες για να αναπτερωθεί το ηθικό των Ελλήνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου