Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ


Nea-Dimokratia-Syggrou
Στόχος επίθεσης από δράστες με καλάσνικοφ έγιναν λίγο μετά τις 04.00 το πρωί τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ή να σημειωθούν ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή στάθμευσαν στο πλάι του κτιρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από αυτό, και στη συνέχεια το ένα εξ αυτών κατέβηκε από τη μηχανή και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ. Ακολούθως, ο άγνωστος ανέβηκε και πάλι στη μηχανή και διέφυγαν με τον συνεργό του.
Πιθανολογείται ότι στόχος των πυρών ήταν η πινακίδα με το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας που είναι αναρτημένη στο κτίριο.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν επί τόπου δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο. Στο σημείο βρέθηκαν 9 κάλυκες και μεταφέρθηκαν ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.
Όπως δήλωσε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς εκεί βρέθηκε μια από τις σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Θα σεβαστώ τα δύο λεπτά και θα μιλήσω ίσως λιγότερο. Αντιλαμβάνομαι απολύτως την αποχώρηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ακούσει αυτά που έχω να πω σήμερα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν θα μιλήσω σήμερα για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οι ελάχιστες διατάξεις που αφορούν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι περίπου αυτονόητες. Θέλω να πω απλώς δύο πράγματα, σε αυτά τα δύο λεπτά που το Προεδρείο μου δίνει.
Η χώρα βρίσκεται όλο τον τελευταίο καιρό «επί ξηρού ακμής». Το έχουμε συνομολογήσει σε αυτή την αίθουσα. Πάρα πολλά πράγματα στο τόπο έχουν γίνει στραβά από το 1974 μέχρι σήμερα. Όμως, δεν υπάρχει πιθανότητα να σώσουμε τη χώρα και να την οδηγήσουμε σε μία οικονομική ανάκαμψη εάν δεν αποδεχθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου ορισμένες αυτονόητες αλήθειες. Η πρώτη εκ των οποίων είναι ότι η νομιμότητα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. Θεωρούσα αυτονόητο, αυτονόητο και αναμενόμενο, ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση, με δύο όπλα παρεμπιπτόντως, όχι με ένα, κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σήμερα.
Και ομολογώ ότι με έκπληξη, με οδύνη αν θέλετε, είδα τόσο σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε τοποθετήσεις βουλευτών εντός της αιθούσης, καινοφανείς θεωρίες περί «παρακρατικών της Δεξιάς» και μάλιστα προερχόμενες από τους ίδιους εκείνους που προ ολίγων ημερών έλεγαν ότι τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία, οι αντισφυξιογόνες, οι κάσκες, οι βόμβες μολότοφ, τα υλικά, τα παλούκια, ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Δεν ήρθα εδώ παρά για να διατυπώσω βαθύτατη έκκληση στον πολιτικό κόσμο της χώρας να στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας στο κέντρο των πόλεων. Να γίνει κατανοητό, ότι δεν είναι δικαίωμα οιουδήποτε να πετάει βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, να σπάει, να λεηλατεί.
Παρακαλώ θερμά να αποκηρυχθούν απόλυτα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς προϋποθέσεις, πρακτικές οι οποίες είναι απαράδεκτες σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του κόσμου.
Αλλιώς ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της. Όμως δεν αρκεί. Εάν δεν υπάρχει πλήρης κοινωνική στήριξη, δεν θα πετύχουμε να σώσουμε τη χώρα”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου