Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ψάχνουν τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής


Xrysh-Aygh
Το ενδεχόμενο “κρυφών χρηματοδοτήσεων” προς τη Χρυσή Αυγή εξετάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η κυβέρνηση, και για τον λόγο αυτό βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία ειδικού τμήματος του ΣΔΟΕ, που θα ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με τα οικονομικά των κομμάτων, πέραν των κονδυλίων που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η σχετική πρόβλεψη αναμένεται να περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος στα αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια προς πολιτικά κόμματα.
Το ρεπορτάζ των “Παραπολιτικών” εστιάζει στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της έχει δεχθεί έλεγχο των αρμοδίων φορέων, ενώ οι δραστηριότητές της ανά την επικράτεια χρηματοδοτούνται από την εθελοντική προσφορά της μισθοδοσίας των βουλευτών των κομμάτων, τις συνδρομές φίλων και μελών, καθώς και την έκτακτη προεκλογική επιχορήγηση των 300.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου