Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ιατρικό θαύμα με μεταμόσχευση


«Αισθάνομαι ότι έχω μία δεύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσω. Ηταν χάλια να μην έχω χέρια. Το ότι δεν είχα πόδια δεν ήταν και τόσο τραγικό».

Με αυτήν τη δήλωση ξεκίνησε τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ο βετεράνος του Ιράκ Μπρένταν Μαρόκο, ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους του κόσμου που έχει κάνει διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων. Η ιστορία του Νεοϋορκέζου Μαρόκο, ο οποίος πλέον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, αφού η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη αλλά και καινοτόμα, αφού έχει εφαρμοστεί μόλις σε 7 ανθρώπους.
Μάλιστα,σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι η πιο επιτυχημένη ταυτόχρονη μεταμόσχευση και των δύο άνω άκρων που έχει γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης από τον γιατρό Αντριου Λι και την ομάδα του.
Ο Μπρένταν Μαρόκο στη συνέντευξη που παραχώρησε εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία της επέμβασής του και μάλιστα, παρότι δεν αισθάνεται ακόμη τα καινούργια χέρια του, κατάφερε να μπει στην αίθουσα κινώντας μόνος του το καροτσάκι.

Πηγή: Εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου