Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακιστέοι 21 αστυνομικοί για το κύκλωμα ναρκωτικών


astynomikoi
Με την προφυλάκιση των 21 από τους 35 συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την πολύκροτη υπόθεση.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι οι 3 αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες, αλλά και οι δύο από τους τρεις Αλβανούς, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον 22 ακόμη άτομα, από τα οποία αναζητούνται εννέα και σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους εννέα περιλαμβάνεται ο τρίτος κατηγορούμενος, φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, εισήγαγε τις ποσότητες χασίς και ηρωίνης από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια.
Το επόμενο διάστημα εξάλλου, αναμένεται να απολογηθούν στην Δ’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, και οι τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας και του Αγρινίου, και σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για συνέργεια σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος. Η παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο όταν περατωθεί η ανάκριση.
Στο μεταξύ, νομικούς τρόπους για να ανασταλεί η διαθεσιμότητά των πέντε αστυνομικών της Μαγνησίας, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης του συλληφθέντος συναδέλφου τους από τη δίωξη ναρκωτικών Βόλου, κατά την προσαγωγή του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αναζητά η Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών.
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας, ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία των μελών της στα δικαστήρια έγινε για καθαρά λόγους ανθρώπινης και όχι «συντεχνιακής» συμπαράστασης προς τον συγκεκριμένο αστυνομικό. «Η Ένωση, η διοίκηση και τα μέλη της, εμπιστεύονται απόλυτα και στηρίζουν τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη, που θα αποφανθεί αμερόληπτα και αντικειμενικά για τις τυχόν τελεσθείσες πράξεις και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ταυτόχρονα, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι πρέπει να τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις και να αποφεύγονται οι γενικεύσεις που αυθαίρετα μπορούν να οδηγήσουν στην επίρριψη συλλογικών ευθυνών κατά συναδέλφων, εξαιτίας της παρουσίας τους και μόνο για εκδήλωση ανθρώπινης συμπαράστασης, η οποία δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εκτός από τη διαθεσιμότητά τους, για την οποία διενεργείται ένορκη διοικητική έρευνα που θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας, κινείται εναντίον τους και ποινική διαδικασία, η οποία ανατέθηκε στον Πταισματοδίκη Βόλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου