Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μαρκόπουλος και το… νέο κόμμα


Kostas-Markopoulos
Ο Κώστας Μαρκόπουλος σε ρόλο… ομαδάρχη. Με βάση ωστόσο και την πρόσφατη, επώδυνη εμπειρία του “αρχηγικού” κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο άλλοτε υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, δεν δείχνει να βιάζεται. Πόσο μάλλον να άγχεται.

Με δική του πρωτοβουλία, τα στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες συναντήθηκαν χθες σε ταβέρνα στο Μοναστηράκι, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις. Να “ζυγίσουν” τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Να διερευνήσουν τις προοπτικές και τις διεξόδους που διανοίγονται για το μέλλον.
Ήταν εκεί ο Χρήστος Ζώης, ο Γιάννης Μανώλης, ο Γιάννης Κουράκος, ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Σταυρογιάννης. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, έπονται οι Θεόδωρος Σολδάτος και Γιώργος Κασαπίδης, οι οποίοι επίσης διεγράφησαν από την Κ.Ο. της ΝΔ, λόγω της μη ψήφισης του νέου Μνημονίου.
Θα οδηγήσουν οι ζυμώσεις σε νέο κόμμα; Θα επιχειρηθεί μια συντεταγμένη επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο ενός γενικού προσκλητηρίου για την Κεντροδεξιά από τον Αντώνη Σαμαρά; Το μέλλον θα δείξει. Μόνο που το μέλλον προετοιμάζεται από σήμερα. Και ο Κώστας Μαρκόπουλος, που το προετοιμάζει είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου