Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι πολιτικές φιλοδοξίες του Στουρνάρα…

Giannis-Stournaras-Brussels
Στο μυαλό του Γιάννη Στουρνάρα… Η αποκρυπτογράφηση της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας στη “Real News” οδηγεί σε ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις για το πως βλέπει ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών το αυριανό πολιτικό μέλλον του. Αν υπάρχει τέτοιο, δηλαδή…


Ο Γιάννης Στουρνάρας παραμένει καθηγητής και τεχνοκράτης, η όσμωσή του ωστόσο με την καθημερινή διαχείριση της οικονομίας, και μάλιστα στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης και του Μνημονίου, εκ των πραγμάτων τον οπλίζει με πολιτικά αντανακλαστικά.
Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, και την πολιτική επίθεση-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, με τη ρητορική απορία “που ζείτε, κ. Τσίπρα”.
Όσο περνά ο καιρός, και η ελληνική οικονομία στέκεται στα πόδια της, τόσο πληθαίνουν τα σενάρια και οι φήμες για τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο οποίος διετέλεσε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, και ήταν μέλος του οικονομικού επιτελείου που στάθηκε στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού, στα χρόνια της προετοιμασίας ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, μαζί με τους (μεταξύ άλλων) Λουκά Παπαδήμο και Γκίκα Χαρδούβελη.
Στην ερώτηση λοιπόν που του τέθηκε από τη “Real News”,  αναφορικά με τις πολιτικές φιλοδοξίες του, απαντά ως εξής: “Η καρδιά μου είναι εκεί, στον ευρωπαϊκό εκσυγχρονιστικό χώρο. Πιστεύω ότι υπάρχουν διάσπαρτες υγιείς εκσυγχρονιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις στα περισσότερα κόμματα, και η ενίσχυσή τους είναι ευπρόσδεκτη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση με πάνω από τριάμισι χρόνια ζωής μπροστά της, άρα πρέπει να εξαντληθεί αυτό το διάστημα, αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα. Μετά, έχουμε χρόνο για πολιτικές συζητήσεις. Αυτή τη στιγμή, στον δικό μου ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτε άλλο”.
Και όποιος κατάλαβε…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου