Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο.ΟΝΝΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣΑΧΑΪΑΣ


Την ώρα που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη πορεία για την να βγει από το εθνικό αδιέξοδο, την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες για να επιτευχθεί ουσιαστική αλλαγή της χώρας μας, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να είναι πιο συσπειρωμένη από ποτέ και να συμπορεύεται με τους νέους τους κάποιοι προτιμάνε να κλείνουν τις «πόρτες» στο κόμμα και να το μετατρέπουν σε κόμμα για «λίγους» και «εκλεκτούς» προκαλώντας με την στάση τους και την συμπεριφορά τους.

Τα όσα εκτυλίχθησαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας την Τετάρτη στις 28/11, μετά την αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Προέδρου από την πλειοψηφία της βάσης Γιώργου Δρακούλη της οποίας οι λόγοι δεν μας έχουν ακόμα επίσημα γνωστοποιηθεί  από την Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ, με την διενέργεια παράτυπων εκλογών μας θύμισαν παλιές «σκοτεινές» εποχές για τα κόμματα. 

Η γραμματεία της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αχαΐας όπως και οι υπόλοιπες τοπικές οργανώσεις δεν είχαμε λάβει καμία ενημέρωση για τις νέες εκλογές από τις οποίες οι διοργανωτές τους φρόντισαν να μας αποκλείσουν. Το πλαίσιο που διεξήχθησαν αυτές οι εκλογές αποτελεί μια «μαύρη» σελίδα για την ΟΝΝΕΔ, αφού οι διαδικασίες ήταν εξ’ολοκλήρου αντιδημοκρατικές χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι και όλες οι τοπικές ήταν «εξοστρακισμένες» από την εκλογική διαδικασία.

Όταν ζητήσαμε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέα Μαζαράκη που ήταν παρών στις εκλογές για το πώς επέτρεψε να δημιουργηθεί μια εικόνα διάλυσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και για το πώς επέτρεψε να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκλογές που δεν πληρούν τις καταστατικές αρχές της ΟΝΝΕΔ, πήραμε μια πρωτόγνωρη και σύναμμα ιδιαίτερα προκλητική απάντηση. Ο κ. Μαζαράκης μας απάντησε ότι αν δεν συμφωνούμε με αυτή την διαδικασία και είμαστε δυσαρεστημένοι να φύγουμε από την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία Δηλαδή, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ προέτρεψε τους νέους να αποχωρήσουν από την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον, σε όλη αυτή την απαράδεκτη στάση της ΝΟΔΕ ήρθε να προστεθεί και μια ακόμα υπόγεια κίνηση από πλευράς της, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα  της κυριακάτικης Αθηναϊκής εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ,ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ανδρέας Μαζαράκης απέστειλε επιστολή στην Νέα Δημοκρατία κατά του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη και της Νομαρχιακής γενικότερα Αυτό υποδηλώνει ολοφάνερα ένα αίσθημα μειονεξίας και κακεντρέχειας του κ. Μαζαράκη απέναντι στην ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και τον Γιώργο Δρακούλη καθότι το πολιτικό και κοινωνικό έργο τους ενοχλούσε ιδιαίτερα την ΝΟΔΕ που ασχολούνταν με χοροεσπερίδες αντί να παρεμβαίνει για τοπικά και κεντρικά θέματα, γεγονός που έπραττε η ΟΝΝΕΔ και ο Πρόεδρος της.

Επειδή θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια «υπόγεια» και ανέντιμη ενέργεια από πλευράς του Προεδρείου της ΝΟΔΕ, καλούμε συλλήβδην την ΝΟΔΕ να πάρει θέση για το θέμα και να μας απαντήσει αν μια τέτοια ωμή παρέμβαση από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και όσους συνηγόρησαν θεωρείται ορθή.

Εφόσον ο κ. Μαζαράκης και η ΝΟΔΕ έκαναν τέτοιες παρασκηνιακές κινήσεις εις βάρος της ΟΝΝΕΔ και κατ’επέκταση εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον το έργο τους είναι ανύπαρκτο εν αντιθέσει με αυτό της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας που αποτελείται από μια πληθώρα πολιτικών παρεμβάσεων, δράσεων και κοινωνικών πρωτοβουλιών και εφόσον ο κ. Μαζαράκης μας προέτρεψε να αποχωρήσουμε από την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία αν διαφωνούμε με αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία και αν είμαστε αντίθετοι με τα όσα γίνονται, τα στελέχη της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αχαΐας  τον καλούμε να καταθέσει την παραίτησή του για το καλό της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Αχαΐας.

Όσοι κλείνουν την «πόρτα» του κόμματος στους νεολαίους, δημιουργούν εσωκομματικές έριδες με γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα και επικροτούν αντιδημοκρατικές διαδικασίες που απωθούν τους νέους και τους απομακρύνουν από την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία, αυτοί δεν έχουν θέση στην μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας γιατί την πλήττουν σε μια περίοδο που θα έπρεπε τα μέλη και τα στελέχη της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και να έχουν μια ομαλή συνεργασία. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα «κλειστό» κόμμα όπως πολλοί επιθυμούν αλλά είναι ένα κόμμα που ανήκει στην βάση του και στην νεολαία του.

Μετά τιμής,
Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αχαΐας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου