Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το πολιτικό σκηνικό και η «βόμβα» της λίστας Λαγκάρντ


Η λίστα Λαγκαρντ στοιχειώνει το πολιτικό σκηνικό. Αν η έρευνα του εισαγγελέα Πεπόνη να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αρχική λίστα είχε αλλοιωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός απειλείται με κατάρρευση και γι’ αυτό η αγωνία κορυφώνεται, κάθε μέρα που περνάει.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μια κατάσταση νευρικής αναμονής εν όψει των συμπερασμάτων της εισαγγελίας. Εκεί όμως που ο εκνευρισμός έχει χτυπήσει κόκκινο είναι στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Στην Αγίου Κωνσταντίνου ξέρουν πως δεν μπορούν να κάνουν πίσω σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να συναινέσουν σε μια πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην κατηγορηθούν για συγκάλυψη. 

Ωστόσο στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται μόνον ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι πολιτικά νεκρός και του οποίου η τύχη και η κατάληξη δεν απασχολεί κανέναν. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αν προταθεί προανακριτική σε βάρος του και η ΔΗΜΑΡ την αποδεχτεί ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει τελειώσει. 

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ. Οι χθεσινές διαρροές που ουσιαστικά έθεταν τελεσίγραφο στον οικονομικό εισαγγελέα να αποφανθεί ως σήμερα δείχνουν πόσο τεντωμένα είναι τα νεύρα στην Ιπποκράτους, η οποία βλέπει να κυκλοφορούν καθημερινά φήμες και πληροφορίες περί αλλοίωσης της λίστας Λαγκαρντ οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Το ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη λίστα, όπως διαρρέει το ΠΑΣΟΚ δεν το πιστεύουν ούτε οι στενοί συνεργάτες του Βενιζέλου. Ακόμα και ένα όνομα να είναι αλλοιωμένο, ο Βενιζέλος θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει η Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ ή θα διαλυθεί ή θα μπει σε έναν κυκεώνα αφού θα τεθεί με βεβαιότητα θέμα ηγεσίας, ο Αηδόνηςβλέπετε είναι ακόμα μέλος της Κ.Ο. 

Στο Μαξίμου δεν θα πρέπει να περιμένουν ανοχή ή προσεκτική στάση στο θέμα αυτό από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε τις προηγούμενες μέρες ότι μπορούσε για να διογκώσει το θέμα, η βουλευτής τουΝάντια Βαλαβάνη μάλιστα έδωσε υπόσταση και έκανε είδηση δημοσιογραφικές πληροφορίες που υποστήριζαν ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται άλλα 600 ονόματα. 

Στην Κουμουνδούρου έχουν θορυβηθεί με τη στασιμότητα που καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις και θεωρούν ότι η υπόθεση της λίστας είναι το κατάλληλο όχημα για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση της συγκυβέρνησης, καθώς έχουν καταλήξει ότι ο χρόνος κυλά σε βάρος τους. 

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την αποφασιστική μάχη σε αυτό το θέμα αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση στην Κουμουνδούρου, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την σχετική δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος κ. Π. Σκουρλέτη, ο οποίος κάνει λόγο για «ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή»  που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά «επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας».


Θέμης Δαγκλής 



http://newpost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου