Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινάει η τοποθέτηση των υπογείων κάδων στο Βόλο


Έφτασαν προχθές στο Βόλο οι δώδεκα τσιμεντένιες βάσεις, βάρους 4.500 Κg η καθεμία, μέσα στις οποίες θα τοποθετηθούν, ανά δύο, οι υπόγειοι πλαστικοί κάδοι, 3.000 lit ο καθένας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ισάριθμα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.


Μιλώντας για το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαρ. Τσαμπάζης είπε ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των ειδικών βάσεων στις οποίες θα υπογειοποιηθοούν οι κάδοι. Οι βάσεις που θα κατασκευαστούν θα έχουν διαστάσεις τεσσάρων μέτρων πλάτους και δύο μέτρων ύψους... Στην επιφάνειά τους τα σημεία υπογειοποίησης των κάδων θα είναι επιστρωμένα με χόρτο ή με φυσική πέτρα, ενώ η αποκομιδή τους θα γίνεται δύο - τρεις φορές κάθε εβδομάδα από απορριμματοφόρο που θα είναι εφοδιασμένο με γερανό.

Τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα πρώτα ζεύγη υπόγειων κάδων που θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έγιναν με κριτήριο ότι αποτελούν κεντρικά σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται σημαντική συγκέντρωση καταστημάτων, κυρίως εστίασης, επομένως είναι αρκετή συχνή, όπως είπε και η συγκέντρωση πολλών οργανικών απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα σημεία όπου θα γίνουν οι υπόγειες κατασκευές για τους κάδους είναι τα παρακάτω:
Στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου με Κύπρου (τρίγωνο παιδικής χαράς), στην αρχή της οδού Αργοναυτών (έναντι ουζερί Παπαδή), Αργοναυτών - Καρτάλη, Αργοναυτών (ουζερί Παραγάδι), Ιάσονος (μπροστά από το Αχίλλειον), Ιάσονος (Κύματα), Ερμού με Κ. Καρτάλη, Πλατεία Ελευθερίας (επί της οδού Ανθίμου Γαζή), στο Ενυδρείο στο παραλιακό μέτωπο, Λ. Ειρήνης στη Νέα Ιωνία (στο ρεύμα καθόδου προς Βόλο στη στάση απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς), στο τρίγωνο Ευαγγελιστρίας επί της οδού Δορυλαίου, στην οδό Μαιάνδρου, στην Αγίου Δημητρίου (εκκλησία) και στο τρίγωνο Αναλήψεως με Παγασών.

Πηγή: Taxydromos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου