Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Από ποιόν ξακουστό Έλληνα πήρε το πρώτο όνομα της η εταιρεία Zara

Ήταν το 1969, πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή, όταν ο Amancio Ortega ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara, είδε τον Anthony Quinn να ενσαρκώνει στην μεγάλη οθόνη τον ρόλο της ζωής του, τον αξέχαστο Ζορμπά. Ο 76χρονος σήμερα Ισπανός, συγκινήθηκε τόσο από...

τον Έλληνα Ζόρμπα που σχεδόν αμέσως αποφάσισε ότι θέλει να δώσει το όνομα του στο πρώτο του κατάστημα, που θα έκανε εγκαίνια σε λίγους μήνες. Δυστυχώς όμως λίγα μέτρα πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο υπήρχε επί πολλά χρόνια ένα μπαρ που επίσης ονομάζονταν Ζορμπάς.

Όπως ο ίδιος ο Amancio Ortega, δηλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στους New York Times “Λίγες μέρες πριν ανοίξουμε, ήρθε και με βρήκε ο άνθρωπος που διατηρούσε το μπαρ και μου ζήτησε να αλλάξω την επωνυμία του καταστήματος, καθώς δύο μαγαζιά με το ίδιο όνομα θα μπέρδευαν τον κόσμο. Επειδή όμως τα καλούπια για τα γράμματα που θα τοποθετούνταν στην ταμπέλα ήταν ήδη έτοιμα, αποφασίσαμε να τους αλλάξουμε την σειρά για να δούμε τι θα προκύψει… Και αυτό που προέκυψε ήταν το Zara!”

Ο Ortega, εκτός από ιδιοκτήτης της αλυσίδας Zara είναι και ο βασικός μέτοχος, με 59%, του ομίλου Inditex, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα γνωστά σε όλους μας Stradivarius, Pull and Bear, Bershka και Massimo Dutti.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου