Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Starbucks, Google και Amazon ελέγχονται για φοροδιαφυγή στην Αγγλία


starbucks
Σε επιτροπή του κοινοβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας θα εξεταστούν στελέχη των τριών πολυεθνικών εταιρειών, Starbucks, Google και Amazon, σχετικά με κατηγορίες ότι έχουν καταβάλει πολύ λίγους φόρους, σε σχέση με τα κέρδη από τις πωλήσεις που έχουν εντός της Μεγάλης Βρετανίας.

 Η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών (PAC), η οποία είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των δημόσιων οικονομικών υποθέσεων, κάλεσε τις εταιρείες να δώσουν στοιχεία, καθώς αυξάνεται η ανησυχία σχετικά με εκτεταμένη φοροδιαφυγή από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
 «Είναι δύσκολο για τον μέσο πολίτη να πιστέψει ότι η φορολογία τους είναι δίκαιη»,σημείωσε η Μάργκαρετ Χοτζ μέλος του εργατικού κόμματος στο κοινοβούλιο και πρόεδρος της επιτροπής PAC.
 «Προκαλεί απίστευτο θυμό στους πολίτες ειδικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», πρόσθεσε, αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να καταπολεμηθούν τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Στην επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου έχουν κληθεί να δώσουν στοιχεία ο οικονομικός διευθυντής της Starbucks, όπως επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Google UK, και ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής της Amazon, σημείωσε εκπρόσωπος της PAC.

http://ysterografa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου