Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Επανάσταση στις online αγορές ρούχων φέρνει e-μεζούρα


Shopping trolley on button of computer keyboard
Πολλοί από τους καταναλωτές που  θέλουν να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου σε ρούχα, είναι επιφυλακτικοί γιατί μπορεί οι τιμές να είναι πολύ χαμηλές…  αλλά φοβούνται ότι εξ αποστάσεως  δεν θα παραγγείλουν  το σωστό νούμερο, καθώς σύμφωνα με έρευνές το 30% έως και το 60% των ρούχων που αγοράζονται μέσω ιντερνέτ επιστρέφονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει μια ομάδα προγραμματιστών από το London College of Fashion, σε συνεργασία με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Surrey and Guided, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν σχεδόν οποιαδήποτε συνηθισμένη κάμερα υπολογιστή ή smartphone σε μία εικονική μεζούρα.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φωτογραφηθείτε με την κάμερα σας στο ύψος του χεριού σας  και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο υπολογιστής σας… δηλαδή  να βρει τις ιδανικές διαστάσεις σας και να διαλέξει το ιδανικό ρούχο για εσάς που θα ταιριάζει στο σώμα σας.
Η εικονική μεζούρα «σκανάρει» το σώμα με ακρίβεια, μετρώντας πολλά διαφορετικά σημεία και συνδυάζοντάς τα με τις αναλογίες του καθενός, δημιουργώντας τελικά μια τρισδιάστατη εικόνα του σωματότυπου κάθε ανθρώπου.
Η κυκλοφορία του πρωτοποριακού συστήματος στην αγορά σχεδιάζεται σε περίπου δύο χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου