Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τη χρήση κάμερας αποφάσισε η FIFA

H FIFA αποφάσισε τη χρήση κάμερας στις εστίες, η οποία θα δοκιμαστεί πιλοτικά Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα γίνει στην Ιαπωνία, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Εφόσον η απόπειρα αυτή κριθεί πετυχημένη, τότε θα εφαρμοστεί και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η FIFA έχει ήδη αποφασίσει την εισαγωγή της goal-line technology και σύντομα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα δύο συστήματα που εγκρίθηκαν έχουν την ονομασία Hawk-Eye και GoalRef. Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν δοκιμαστικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Τόκιο.

Σε περίπτωση επιτυχίας της εφαρμογής τότε αυτή θα χρησιμοποιηθεί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το καλοκαίρι του 2013 αλλά και στο Μουντιάλ 2014 που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία γνωστοποίησε ήδη ότι θα συζητήσει προκειμένου η τεχνολογία αυτή να βρει εφαρμογή και στα γήπεδα της Premier League.

Ο Κριστόφ Σμιντ, γενικός γραμματέας της FIFA ανακοίνωσε την απόφαση τονίζοντας πως "...θα χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην Ιαπωνία και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε αν θα την εντάξουμε και σε άλλες διοργανώσεις".

Ο κ. Σμιντ παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να επιβάλλει το συγκεκριμένο σύστημα σε όλα τα πρωταθλήματα, καθώς έχει μεγάλο κόστος, αλλά τόνισε πως για αρχή, η FIFA θα το χρησιμοποιήσει στις δικές της μεγάλες διοργανώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου