Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ελλάδα και Πορτογαλία ζήτησαν βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Ελλάδα και η Πορτογαλία αναζήτησαν βοήθεια για τεχνικά θέματα από την Παγκόσμια Τράπεζα ώστε να ανακάμψουν οι οικονομίες τους από τη βαθιά ύφεση, στην οποία έχουν βυθιστεί, όπως αποκάλυψε ο διοικητής του διεθνούς οργανισμού, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, από το Μεξικό όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της G20, της ομάδας των 20 πλουσιότερων και αναπτυσσόμενων χωρών.


Όπως μεταδίδει το Reuters, που αποκαλύπτει το θέμα, οι συζητήσεις βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.
Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη που δύο αναπτυγμένες χώρες αναζητούν τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία κατά κύριο λόγο ασχολείται με φτωχότερες χώρες.

Όπως αποκάλυψε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου στο Μεξικό, οι συζητήσεις για το πώς θα βοηθηθούν οι δύο χώρες θα έχουν σημειώσει πρόοδο μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή ενδεχομένως σε ένα μήνα.

Ούτως ή άλλως ο αξιωματούχος έχει συχνά τονίσει ότι επιθυμεί η Παγκόσμια τράπεζα να προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια και σε αναπτυγμένες χώρες που έχουν ανάγκη από τεχνογνωσία και ειδικά για να βοηθήσει να αντιστραφεί το κλίμα στην Ελλάδα που βρίσκεται στο πέμπτο συνεχόμενο έτος ύφεσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου