Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Ελένη Ράντου;

Διαθέτει χιούμορ, είναι πολύ ευχάριστη, κρατάει πάντοτε χαμηλό προφίλ και ξέρει τι πρέπει να εξωτερικεύσει και τι όχι. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει, ένας ηθοποιός για να πετύχει στο ρόλο του κάθε φορά, πρέπει να μην έχει γνωστοποιήσει τα προσωπικά του.
 

Η Ελένη Ράντου γεννήθηκε στο Αιγάλεω και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τη δεκαετία του ΄80 άρχισε να γίνεται γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονταν στην κρατική τηλεόραση. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια δεν έμενε μόνο στην ερμηνεία ρόλων αλλά αναλάμβανε και τη συγγραφή των έργων με τις κριτικές να είναι ιδιαιτέρως θετικές. 

Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός έχει επικεντρωθεί στη θεατρική της καριέρα ως θιασάρχη του Θεάτρου Διάνα και τον Ιανουάριο του 2009 προβλήθηκε η πρώτη ταινία της με τίτλο «Πεθαίνω για Σένα».

Έχει μία κόρη, τη Νικολέτα, από το γάμο της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Εκείνη πηγαίνει σε δημόσιο μουσικό σχολείο και οι πορείες που πρόσφατα έγιναν με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο έκαναν την μητέρα της να βγει στο δρόμο για τα δικαιώματα όλων των παιδιών. Τότε είχε αναρτήσει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και ένα μήνυμα αγανάκτησης προς την κυβέρνηση και τις πρακτικές της και συμπαράστασης προς τους μαθητές που φοιτούν στα καλλιτεχνικά σχολεία. 

Αυτή την περίοδο η Ελένη Ράντου, όπως λέει στο newsbeast.gr, πρωταγωνιστεί θεατρικά στην παράσταση «Ο κατάδικός μου», που έχει ανέβει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Διάνα». Η ηθοποιός είδε ότι το έργο της είχε μεγάλη ανταπόκριση και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να το ανεβάσει και φέτος. 

Πιστεύει στο ταλέντο των ηθοποιών και όχι στα ονόματα γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν χρησιμοποιεί το όνομά της στη μαρκίζα. Θεωρεί ότι είναι πολύ άσχημο η χώρα να έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση και λυπάται κυρίως για τους μεγάλους ανθρώπους που βλέπουν ότι δεν μπορούν να προσπαθήσουν για τίποτα. 

Πάντως, δεν της αρέσει όταν δεν περνά καλά στη ζωή να το δείχνει. «Είναι καλό», λέει «να το ξέρουν οι κοντινοί μου άνθρωποι και όχι ο κόσμος».

Η Ελένη Ράντου στην παράσταση που πρωταγωνιστεί βρίσκεται επί περίπου δυόμιση ώρες στη σκηνή του θεάτρου και μπορεί μετά το τέλος να νιώθει κουρασμένη αλλά αγαπά αυτό που κάνει. Γι’ αυτό συνεχίζει και γράφει αλλά και παίζει στο θέατρο. Στον ελεύθερό της χρόνο προτιμά να γράφει και να μελετά, παρακολουθεί τα δρώμενα και ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Και ελπίζει οι Έλληνες να σταματήσουν να εγκαταλείπουν τον τόπο τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου